• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
release - специалист
Иска да питам за скара на окачен таван от гипсокартон дали може да стане по следния начин: стаята е 5м на 3.5м. Нареждам си ud профилите на стената и cd профилите да влизат в ud и в тавана с директни окачвачи през 80см.

Прикачен файл

tavan.png
tavan.png (16.58 KиБ) Видяна 8060 пъти
Тани - модератор
Разстояния между окачвачите

стена-40-90-90-90-40-стена
Разстояние между профилите - 50 см.

Струва ми се че си ги предвидил на 60 , а не бива!

Разстоянията между окачвачите 90см. за да може да сложиш едно цяло парче вата 60см + едно срязано точно наполовина - 30см. Ватата се реже най-лесно на две когато си е навита още на топ.

За от към стената където ще е необходима вата с широчина 40 см. Режеш от 6,70м. вата 40см. ивица и след това от остатъка ивици 20см.+20см пак става 40см ивица с дължина 3.35 :wink:
release - специалист
имах предвид дали ще е добре така скарата а няма да е двойна
Тани - модератор
Двойната е по-лесна за работа и резултата е по- сигурен , но е маалко по-скъпа! Разликата в цената обаче не е фрапираща и ако няма да има проблеми с височината по-добре я направи двойна!
release - специалист
ще ми обясниш ли защо е по-лесна двойната, че според мен не виждам кой знае каква разлика в трудноста.
Тани - модератор
В единия случай пробиваш плочата за да захванеш 16 окачвача , а в другия 32. Следва нивелиране на профила на всеки окачваш. Кое ти звучи по-бързо и лесно :-D

ПП
Освен това когато захващаш окачващите понякога едната страна на окачвача я хващаш по-високо от другата и профила застава на една страна. Като монтираш после двата листа гипскартон , които се срещат там единия стърчи повече от другия. Това няма как да се случи на двойна скара!
release - специалист
ще можеш ли да ми дадеш примерна схема как ще стане двойната скара за 5 на 3.5м ?
Тани - модератор
Монтажните профили остават както си ги начертал , носещите са на местата на дъректите окачващи по жълтите точки както си ги начертал , с допълнителните както ти бях писал по-горе . Получават се 4 профила на разстояния
стена-40 профил 90 профил 90 профил 90 профил 40-стена

тези профили ги хващаш на
стена 65 окачвач 100(165) окачвач 100(265) окачвач 100(365) окачвач 100(465)

за да не ти сувпаднат на монтажните профили , които са през 50 см.

Така имаш 4 профила Х 4 окачвача - 16бр. :wink:

Ватата я редиш както ти описах по-горе!
release - специалист
ако съм те разбрал трябва да се получи така :

Прикачен файл

tavan 2.png
tavan 2.png (15.88 KиБ) Видяна 8026 пъти
Тани - модератор
Точно така , само където съм те подвел в броя на окачвачите -реално се получават 5 на профил! :datz:

стена 65 окачвач 100(165) окачвач 100(265) окачвач 100(365) окачвач 100(465) окачвач 35(500) стена

И да не забравиш . че носещите са над UD, а монтажните влизат в него! :!:

ПП Също така може носещите CD да не почват от стената , защото първото и последно монтажни CD са на 50 см от стената , така че монтажните могат да почнат да речем на 25 от стената. Така снадката ще ти се падне между две монтажни! Да не забравиш да разминеш снадките ! Най-добре ги направи с по 2 UD около 20 см от двете страни на UD-тата завити с копчета. Така става най-здраво!
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за скара на окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: