Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте! Никога до сега не съм правил окачен таван, но мисля да се пробвам. Изчетох доста теми и се запознах с профилите и начините за монтаж. Но възникна един въпрос - Как да направя по-нисък таван от 125 мм след като най-дългите окачвачи са толкова дълги. Трябва да скрия една тръба и тавана трябва да е слезе с 250 мм. Благодаря предварително !
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нямаш проблем да пробваш и да успееш. Това са системи ориентирани към директно потребление. Самите производители дават всичката нужна за монтажа информация. Конкретно по запитването ти, ето обясненията http://www.rivagips.com/ppp.php?p=8
Ето и картинката
Изображение
"Телове" с разни дължини гледах на удобен рафт в ПРАКТИКЕР, до профилите.

Ето същото и от KNAUF http://grizli.hit.bg/Uslugi/tavani.htm
dito - специалист
Аз купувам от тези специлните окачвачи, дължината е регулируема :cool:

Прикачен файл

IMG_7238.jpg
IMG_7238.jpg (71.48 KиБ) Видяна 8428 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Също е начин, но за човек за пръв път подхващаш таван, си заслужава да си плати за удобството.
Я да използвам темата.
Хора, НЕ МОНТИРАЙТЕ ТАВАН С ПЛАСТМАСОВИ ДЮБЕЛИ !!!!
Ходих до практикер да видя за тези окачвачи, но нещо не ми стана много ясно как се монитрат. Коя за къде се закрепва. Има бая ламаринки :). Втория вариант е по-ясен, но предпочитам първия, стига да разбера точно как ... А какво против имате против пластмасови дюбели? Закачих един полюлей с пластмасов дюбел за тавана и стана много здраво.
тонито - специалист
сега не ти ли е по ясно?

Прикачен файл

1111111111111.JPG
1111111111111.JPG (18.18 KиБ) Видяна 8382 пъти

Прикачен файл

2222222222222222222222222.JPG
2222222222222222222222222.JPG (22.23 KиБ) Видяна 8382 пъти
тонито - специалист
sdasd написа:
А какво против имате против пластмасови дюбели? Закачих един полюлей с пластмасов дюбел за тавана и стана много здраво.
аз лично мямам нищо против.Чеовека ти казва как се прави,а ти ако искаш ги слагай с плюнка!Един лист картон тежи около 25 кг. :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не е кой знае колко по-скъпо, но
Недай си Боже, при пожар, с пластмасовите просто ти пада тавана на главата, нямаш време да с еобгазиш качествено.
Да, така ми е много по-ясно, благодаря. Не че се заяждам, но като казвате, че не се прави с пластмасов дюбел, е редно да кажете с какво се прави :)
тонито - специалист
това?
защо не вземеш да пичетеш малко и чак тогава да питаш кое как и защо?ставаш смешен така да знаеш и скоро ще започнат да те "хранят"

Прикачен файл

images.jpg
images.jpg (960 Байта) Видяна 8353 пъти

Тема "По-нисък окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: