Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
release - специалист
интересуване как ще стане номера с този вид таван.В две стай ми е така тавана и в едната ще е растерен а другия с гипсокартон. Интересува ме как ще стане и при двата вида чупката надолу

Прикачен файл

050120121446.jpg
ebahti - майстор
чупката може да стане поне по 5 начина....зависи от желанието на клиента :wink:
release - специалист
ще ми ги обясниш ли клиента съм аз и майстора съм пак аз :)
Pooh - майстор
release написа:
ще ми ги обясниш ли клиента съм аз и майстора съм пак аз :)
Ще си премълча коментара, но сигурен ли си, че ще се справиш само с обяснения?

Изображение
Изображение

Нагоди си дадените детайли към съществуващото при теб положение и ... действай.

Растера е по-лесен - пускаш си една от носещите рейки, там където трябва да е чупката и само редиш наклонените да лежат отгоре, без да захапват. Има и вариант, наклона да е картон, а растера да "забие" в него - така няма да се налага да експериментираш с растер по наклон. При този вариант, малко трябва да си поиграеш с крайния профил, но не е невъзможно трудно.
Поздрави и успех.
release - специалист
a задължително ли е за картона да е на двойна скара щото е малък наклона към 70 см. а за растера ми е по-скоро въпроса за крайния профил как ще стане ???
Бат Иво - специалист
Няма да казвам да ли е правилно или не , но много майстори практикуват единична скара с *крачета* отговарящи на мат.размери на долната скара.
release - специалист
никой нищо не каза за Л профила как ще стане на растата
Pooh - майстор
Варианти:
1. Огъване на L профила /трудно се постига еднаквост/
2. Използва се Т-носещ, който се закрепва на стената по показаната схема
3. Не се изпълнява растер по наклонената част, а гипсокартон и на пресечената линия се монтира Т профил на предварително оставен UD по ръба.

Прикачен файл

naklonen raster.jpg
naklonen raster.jpg (10.12 KиБ) Видяна 6694 пъти
johan_76 - напреднал
Това лято имах подобен обект,но наклонената част беше от стълбище.Понеже не разполагах с голяма височина на помещението,реших по тая част да залепя директно гипсокартон,като преди това го грундирах с бетонконтакт.След това набих дюбели,шпакловах и стана много здраво.Правия таван и стените с конструкция.

Тема "как ще стане този таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: