• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Слави74 - помощник
Имам следното питане.През пролетта и лятото съм решил да направя изолация на таваните на спалнята и хола с окачен таван с гипсокартон и вата.В момента има изолация на същите с тези тънките декоративни плочи от стиропор (8 мм, ако не се лъжа).Трябва ли да ги махна когато се прави конструкцията или да ги оставя.И ако може да се оставят няма ли да се запечати прекалено много тавана.Благодаря предварително.
BanoTheWolf - специалист
Как да се запечати тавана :? А ГК и ватата няма ли да го запечати :) Слагай смело без да махаш стиропорените плочи, ако питаш мен, само ще изрязваш там, където ще са ти окачвачите.
Слави74 - помощник
Имах предвид ,че става изолация върху изолация.Мерси за съвета.И още едно питане колко е минималната дебелина на окачения таван(може ли да се пресова малко ватата) и удачно ли е да се направи с гипсокартон 9,5 мм или си трябва както пише по книгите с 12,5мм?Благодаря още веднъж.
BanoTheWolf - специалист
Прави го както го пише по книгите за по сигурно :roll: А иначе си пусни тавана на 5-6 см. от плочата т.е. от стиропорените плоскости (явно си в апартамент и те притеснява да не се сниши) и така ще си влезе и ватата безпроблемно. Гледай да вземеш нивото хубаво, за да не ти отиде зян работата :)
ivanovrg - специалист
направи си го 8-9 см
сега може и да не искаш но след време може да решиш да сложиш лунички...
и няма да имаш място
не мисля че ще ги усетиш тези 4-5 см разлика
tcerepa - помощник
пусни си тавана,така че да можеш да си сложиш изолация,крушки,аспирация ако се наложи
tcerepa - помощник
колкото по ниска е ста ята толкова по добре изглежда брат
sensi - специалист
Сложи ли се веднъж ватата и картона, трудно ще се прокарат кабели за лунички, а аспирация е невъзможно. А за въпросати, какво казаха колегите, няма нужда да махаш нищо.
Слави74 - помощник
Аз отдолу на пода трябва да кърта мрамор с подово и замазка.Ще си правя някаква изолация и на пода(нещо от рода на 2-3 см фибран, отгоре гипсфазер, и като крайно покритие истински дървен паркет-още не съм решил какъв ) и затова се притеснявам да не стане малко като приземен етаж на българска къща от 18-19 век :o .Имам предвид да не стане стаята от 2,60 на 2,30.
:?
Слави74 написа:
Имам следното питане.През пролетта и лятото съм решил да направя изолация на таваните на спалнята и хола с окачен таван с гипсокартон и вата.В момента има изолация на същите с тези тънките декоративни плочи от стиропор (8 мм, ако не се лъжа).Трябва ли да ги махна когато се прави конструкцията или да ги оставя.И ако може да се оставят няма ли да се запечати прекалено много тавана.Благодаря предварително.
zdraveyte az um nov potrebitel!znaq vsi4ko za oka4enite tavni.ako imate vuprosi molq zadavayte gi!6te vi pomogna s udovolstvie
  • 1
  • 2

Тема "Питане за окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: