Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте, купих си малка гарсониера,която се явява пристройка. Вътре стените са на червена тухла. Тъй като е на склон от едната страна е на -2 метра под земята а от другата страна където е стаята е на 2.5 метра височина. Банята и кухненския бокс са на -2 метра и долоклото виждам основите са каменни доколкото виждам има влага има ли вариант да си спестя разкопването на тротоара и да изолирам с нещо отвътре. Гарсионерата е вътрешна и от двете страни живеят хора и съм изправен пред дилемата какво да ги правя стените, дали да се мажат с вар и след това шпакловка или някаква изолация със стереопор, фибран или гипсокартон с вата дайте съвет с какво да бъде и колко см. дебелина от едната страна стената към едните комшии имало стиропор 5 см. между двете стени. Не се знае зимата дали ще ме топлят или аз ако направя изолация комшиите ще топля. Тавана със сигорност ще изолирам с гипсокартон и вата или фибран дайте съвет с кое да бъде и колко см. Подът също незнам какво да го правя, при положение че отдолу са мазета и предишният собственик ми каза че за да изравни подът между пристройката и старата сграда е повдигнал с половинки тухли и отдоре е на замазка има ли смисъл да правя изолация на пода? Иначе има и външна изолация с 5 см. фибран, а отвътре какво да е гипсокартон с вата, стереопор или фибран? Забравих да кажа, че има трегер бетонен и доста бетонни колони с какво да ги облицовам и тях? Къде и нужно ли е да се прави пароизолация мисля че се казваше?
При възможност ще направя снимки на гарсониерата.
Благодаря предварително!
Buliviv - специалист
Има доста неща из форума по тези въпроси. Не е лошо първо малко да почетеш и после да питаш по - конкретни неща които те интересуват.

Тема "Изолация на гарсониера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: