Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте. Нов съм във форума огледах форума, четох и получих доста информация. Та въпроса ми е такъв за момента. Колко би ми струвало да направя тавана който е на снимката. И как според вас да го разположа симетрично в стая с таван 4м-3,7м (приблизително) в смисъл г/д колко санта да направя широки лентите и г/д какво разстояние да оставя между тях.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (61.89 KиБ) Видяна 5914 пъти
mladkal - майстор
Да го направиш-ти, е едно, а да платиш на някого, за да ти го направят е съвсем друго.
Нарисувай в мащаб площа на тавана, а сетне си нарисувай поне три варианта на египетския ключ (фигурата от картинката) като отново спазваш мащаба.И така докато ти хареса.
Колко би ти излезнал никой не може да ти каже на сто процента, защото най-малкото тук имаш игра с осветлението, а то като инвестиция не е никак еВтино. Вариациите са безброй.
Опциите за материали при ГК не сасъщо малко.
Мерака е голям, но собственоръчно финансираното само-у-бо-че-ни-е в сферата на интериорните ремонти излиза скъпо.
Колко ще ти излезе!?
СD та- линейни метра
UD та ------ІІ-------
Лента.....
Мрежа....
Ъгли....
Фугопълнители...
Шкурка....
Финишна шпакловка.....
Крепежи....
Избора и транспорта им...(на всичко тук изброено)
Квадратни метра ГК....
Инструменти...
Светлоизточници...
...тяхната инсталация...
...Инструменти (едва ли разполагаш с всичко нужно)
Търпение, труд и време....

Пропускам нещо, но не защото искам, а защото времето е като за сън...
Желая успехи. С каквото можем ще помогнем.

ПП.Мини и през едни друг раздел, за да се представиш и да се запознаеш..Да знаем от къде си и да видим кой има време и желание да ти огледа ситуацията, за да помогна
Благодаря за изчерпателния отговор. По принцип смятам да се заемам сам, но търся и оферти от майстори да знам дали си заслужава сам да започна или да си платя и да ми го сложат. По принцип осветлението го имам вече налично. Знам, че няма как да ми се даде точната 100% цена. Просто исках да разбера някаква цена от сорта " ще ти излезе не по малко от 100лв". Сега ще си го направя на чертеж на някоя програма да видя за какво става въпрос. И пак ще пиша с точни цифри вече.
marto - специалист
Аз примерно за нещо подобно не бих дал по-ниска цена от 650лв с включени материали,готово до боя и с включено окабеляване за осветлението.
Като майстор никога не бих си позволил да ти направя количествена сметка ей така наготово,така че едва ли някой ще ти сметне материалите които са ти необходими,но знам ли :mrgreen: тук майсторите са повече от питащите :prayer:
Все пак имаш вече база за сравнение за оферта.
И още нещо ,за оная приказка дето евтиното излизало скъпо..Само майстор може да прецени начина на изработване,като височина на фигурата,дали ще се работи под нивел или на размер и т.н.
Скоро правих декорация на таван който според клиента беще перфектен но се оказа с над 6см денивелация :lol:
Ето всичко което се сетих да направя. Надявам се да е достатъчно ясно ако има нещо питайте :)

Прикачен файл

bbb.png
bbb.png (58.65 KиБ) Видяна 5737 пъти
marto написа:
Аз примерно за нещо подобно не бих дал по-ниска цена от 650лв с включени материали,готово до боя и с включено окабеляване за осветлението.
Като майстор никога не бих си позволил да ти направя количествена сметка ей така наготово,така че едва ли някой ще ти сметне материалите които са ти необходими,но знам ли :mrgreen: тук майсторите са повече от питащите :prayer:
Все пак имаш вече база за сравнение за оферта.
И още нещо ,за оная приказка дето евтиното излизало скъпо..Само майстор може да прецени начина на изработване,като височина на фигурата,дали ще се работи под нивел или на размер и т.н.
Скоро правих декорация на таван който според клиента беще перфектен но се оказа с над 6см денивелация :lol:
Просто информативно питам не се заяждам или нещо такова, но по мойте сметки искаш поне по 130лв на кв.м.? Не е ли прекалено много?
marmoz - специалист
pelikana написа:
но по мойте сметки искаш поне по 130лв на кв.м.? Не е ли прекалено много?
Не е :) Има два начина или сам ,или с помощ от нас /колегите които сме тук да си помагаме/,или ни/ги/ наемаш като изпълнители/фирми/ и в краина сметка го получаваш на готово.Е тук е момента на това което искаш :)
marto - специалист
Въобще не е много за човек който си цени труда!!!
Работата е за 2 дена х 2ма човека !!
Ако можеш да сметнеш материали,фира,транспортни разходи+доставка
-извади ги и ще видиш реално колко е на м2 , раздели го после на 4 надника...
Става дума за декорацията на снимката,тази която си начертал е доста по-лесна
А и като се замисля са си и малко парите.

п.п. Сега забелязвам че си редактирал чертежа???
stenmark - специалист
Марто прав си че малко хора биха направили разбивка за материали,но това за два дни,че боядисано :?
marto написа:
Въобще не е много за човек който си цени труда!!!
Работата е за 2 дена х 2ма човека !!
Ако можеш да сметнеш материали,фира,транспортни разходи+доставка
-извади ги и ще видиш реално колко е на м2 , раздели го после на 4 надника...
Става дума за декорацията на снимката,тази която си начертал е доста по-лесна
А и като се замисля са си и малко парите.

п.п. Сега забелязвам че си редактирал чертежа???

Да редактирах го защото не беше както бих искал да бъде. Даже може и още корекция да се направи спрямо височината му. Не просто тепърва влизам в тази материя и като начало ми се стори адски много. Но сега вече знам г/д за какво става въпрос и вече не ми се струва толкова много. Стенмарк не боядисано аз ще си го боядисам...Благодаря за отзивчивостта ви. Понеже чакам още няколко оферти ще помисля и ще взема решение. Мерси :)

Тема "Помощ за този таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: