• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
gogo68 - напреднал
Здравейте на всички! Да ви се оплача и аз от тази скъпа газ!
Имам котел "Viessmann" и 5бр. алуминиеви радиатори на фирмата "Roca". Апартамента ми е с изложение изток, запад и най дългата страна на север, съответно по една тераса към всяка от страните, остъклени и трите с алуминиева дограма. И трите стени са външни, тухлена кооперация на 4ет., аз съм на 3ет. Над мен и под мен живеят само по един човек и почти не отопляват - с една дума студен апартамент! Апартамента има външна изолация от всички страни и навсякъде е с дървена дограма със стъклопакети на фирмата "Карабулеви". а както казах и трите тераси са остъклени с алуминиева дограма. Имам радио програматор в стаята и съм го нагласил на 18 градуса 24 часа денонощно. За месец декември платих 280лв., като се къпим, мием и готвим на газ - 2 членно семейство сме. Хладничко е, ама ако го направя на 20 градуса и сметките скачат, да не говорим за повече! Миналата година го бях усилил повече и февруари платих 500лв.! Вие какво мислите? Според мен за тази ниска температура на която седим това са много пари! Нормално ли е това според вас? Правя редовно профилактика на котела от оторизирана фирма и те казват, че си е добре. Идвали са и други майстори да гледат инсталацията и не намират нищо нередно. Мисля си, че имам много големи топлозагуби, въпреки външната изолация и дограми! Като се сложи и това, че апартамента е студен и скъпата газ/ от Ловеч съм/ - причините са ясни! За това съм решил да намаля топлозагубите, понеже с другите две неща нищо не може да се направи. Много хора ме съветват да направя вътрешна изолация на таваните, но понеже всички гардероби и шкафчета са ми почти до тавана - на 6-7см. от него - та се чудя как да я направа, за да има ефект?! Знам, че с вата е най-добре, но няма място! Ще чакам съвети, както за начин на изпълнение, така и за материали!
Поздрави!
Последна промяна от gogo68 на вт фев 19, 2013 9:45 pm, променено общо 1 път.
sunnysunny - напреднал
здравей gogo68
аз съм с същото изложение като твоето в апартамента и беше много студено преди да сложа изолацията
/от вътрешната страна/.ВСИЧКИ с който се консултирах бяха категорични че това водело до мухал и други вреди но вече 5 години се радвам на 18 градуса без никакво отопление и поне до сега нямам никакъв мухал
изолацията ми е на целия апартамент всички стени /дори и вътрешните/ и таваните
gogo68 - напреднал
Благодаря за споделената информация! Аз имам външна изолация отвсякъде и искам да направя вътрешна само на таваните. Хайде, дайте съвет - има ли майстори тука?! :yawinkle:
8180 - майстор
gogo68 написа:
Благодаря за споделената информация! Аз имам външна изолация отвсякъде и искам да направя вътрешна само на таваните. Хайде, дайте съвет - има ли майстори тука?! :yawinkle:
Има всякакви майстори, както и ти имаш разни работи, ама кой да гадае какви са:
1. Колко м2 е апартамента. Целия ли отопляваш?
2. Тази външна ТИ каква е и колко?
3. Тези прозорци колко м2 са?
4. Тези алуминиеви радиатори с какви размери са?
Може да се окаже, че тема ти е за "Отопление", а не за тук.
Няма как да ти се отговори, което се вижда.

А, случайно чете ли подобни теми във Форума?
Pooh - майстор
gogo68 написа:
Ами направи бе човек!
:wink:
gogo68 - напреднал
8180 написа:
gogo68 написа:
Има всякакви майстори, както и ти имаш разни работи, ама кой да гадае какви са:
1. Колко м2 е апартамента. Целия ли отопляваш?
2. Тази външна ТИ каква е и колко?
3. Тези прозорци колко м2 са?
4. Тези алуминиеви радиатори с какви размери са?
Може да се окаже, че тема ти е за "Отопление", а не за тук.
Няма как да ти се отговори, което се вижда.

А, случайно чете ли подобни теми във Форума?
1. Апартамента е 90м2 и целия се отоплява
2. Външната изолация е и на трите страни и е EPS 50mm
3. Прозорците трябва да ги измеря колко м2...
4. Радиаторите са високи 600мм

Изчетох доста, но просто исках да отворя нова тема, конкретно за моя случай. Най-вече ме интересува изолацията на таваните - как и с какво да бъдат изолирани, понеже няма място. Всеки един съвет е добре дошъл - нали за това е този форум - да си помагаме!
Последна промяна от gogo68 на вт фев 19, 2013 6:22 pm, променено общо 3 пъти.
gogo68 - напреднал
Pooh написа:
gogo68 написа:
Ами направи бе човек!
:wink:
Не съм се изразил правилно - няма аз да я правя, а ще търся майстори! Просто се интересувам как и с какво ще е най добре.
N.Georgiev - специалист
Гипсокартон и вата , това ти е решението .
zmiori - специалист
Георгиев, човека пише че мебелите му са на 5-6 см. от тавана и че няма място за ГК+вата.
Pooh - майстор
zmiori написа:
Георгиев, човека пише че мебелите му са на 5-6 см. от тавана и че няма място за ГК+вата.
gogo68 написа:
всички гардероби и шкафчета са ми почти до тавана - на 6-7см. от него
Достатъчно е да се направи скара на едно ниво.
Може да лепи XPS и да го шпаклова (това, че на мен не ми харесва, не го прави автоматично грешен вариант)

Като цяло - по темата е толкова дъвкано и предъвкано, че не е учудваща липсата на активност. Мен не ми се убеждава никой в предимства и недостатъци на ватата.
gogo68 написа:
Знам, че с вата е най-добре
Ето - и човека си го знае, ама иска някой друг да му вземе решението и да го убеждава. Да беше дал някоя снимка - да има за какво да обсъждаме и мислим, а така само си говорим наизуст.
gogo68 написа:
Над мен и под мен живеят само по един човек и почти не отопляват - с една дума студен апартамент!
Тука е разковничето - студен под=студени крака=усещане за студ непрекъснато. Отделно - всичката топлина се качва да грее краката на съседа от горе, но той едва ли се оплаква :wink:

Външната изолация е и на трите страни и е EPS 50mm
Малко е, но все е нещо.
Значи - освен тавана и пода трябва да изолираш, за да има файда.
Та така...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Моля за съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: