Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
batence81 - специалист
Направих сам окачен таван с гипсокартон, но нямам опит с какво се запълват малките пространства покрай стените и там, където се съединяват парчетата картон. После с гипс ли се измазва цялото или с някоя готова шпакловка?
Pooh - майстор
Тема за шпакловане на гипсокартон.
Прочети и после, ако има въпроси пак питай. Кога ще се научите да потърсите първо информация? Форума е пълен с информация за шпакловка, специално на гипсокартон.

Все пак нека дам малко насоки, да не излезе, че само се заяждам с хората. :wink:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна от Pooh на ср мар 27, 2013 5:08 pm, променено общо 1 път.
niki_bot - напреднал
Армираща лента по фабричната фуга и стъклофазерна по другата.
Фугенфюлер/кнауф/за фугирането-ттова е моето предпочитание.
Може и с друг материал-гипсови лепила и шпакловачни материали дал господ по пазара.
За цялостното шпакловане аз пак ползвам финишното на кнауф-УНИФЛОТ.Не че не може и с друга шпахломаса,но в никакъв случай с чист гипс.Фугата от към стените-акрилен силикон.
Успех! :)
Pooh - майстор
niki_bot написа:
Фугата от към стените-акрилен силикон.
Ще спука. Вътрешните ъгли - с лента.
ssmmaaa - специалист
Pooh написа:
niki_bot написа:
Никакъв силикон Пух е написал защо и с какво.
niki_bot - напреднал
ssmmaaa написа:
Pooh написа:
niki_bot написа:
Никакъв силикон Пух е написал защо и с какво.
Напълно съгласен !Даже най-хубавата лента,която съм ползвал е хартиената с двете метални ленти ,между които се сгъва по дължина в зависимостот това дали ъгъла е външен или вътрешен!Естествено че не я монтирам със силикон-него го слагам като крайно финишно покритие защото дори да се получи микропукнатина,силикона /АКРИЛЕН/я обира без да се напуква.Особено ако двете перпендикулярни повърхности са разнородни-например едната е картон,а другата мазилка.Това е скромното ми мнение и 15 год. в сухото строителство са го потвълдили.
Ако все пак съм подвел някой моля да ме извините. :)
batence81 - специалист
на мен ми е монтирано на дървена скара, така че ще прибегна до силикон, защото може да има отпускане и свиване на дървото
Pooh - майстор
batence81 написа:
на мен ми е монтирано на дървена скара, така че ще прибегна до силикон, защото може да има отпускане и свиване на дървото
Не забравяй после да не се жалваш пак тук - обясни ти се ясно кое, защо и как се прави - ти ако искаш и с кал го "мажи".
batence81 - специалист
може ли снимка на тази лента за ъглите
Pooh - майстор
Чети тук ...
Разгледай ВСИЧКИ теми свързани с шпакловка и окачени тавани във форума, преди да питаш - на всички въпроси е отговаряно многократно - това обяснява и слабия интерес на колегите.

Тема "Измазване на окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: