Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Sphinx - специалист
Здравейте,

имам идеята да монтирам окачен таван в холът и спалнята (които са ремонтирани напълно и обзаведени, но за жалост тогава не сложих окачен таван).

Въпросът ми е, възможно ли е да се сложи окачен таван от ГК без това да засегне стените (те са от тапети PVC, миещи се).

Според мен при добре опаковани мебели и хубаво почистване на стените от прахта би било възможно.

Притесняват ме фугите м/у таван и станите, както и разбира се многото финна прах.

Моля за вашето мнение. Бихте ли го направили, ако сте в подобна ситуация като мен? :mrgreen:
jekasus - майстор
Снадка между таван и стени - Изображение
Щом са миещи тапети, работа ще е песен :-D
housedoktor - майстор
Вече са ти дали отговора с первазите :) Трябва ти добър шпакловчик за фугите за да нямаш много шкурене. Когато закачаш UD та по стените използвай прахосмукачка под свредлото на перфоратора.Така ще избегнеш червеният прах от тухлите да ти оцапа тапетите.
Sphinx - специалист
Момчета, благодаря ви! Супер, че е възможно!

За колко време 2ма майстори мога да направят таван на 2ви нива (само прави форми, без изгъзици:-)) + шпакловане + латекс + 8 луни + корнизи?!

Е ли е възможно за 1 ден или минимум 2 дни?
housedoktor - майстор
Тавана за един ден е възможно.Но после има шпакловане -съхнене-шпакловане 2 ръка-съхнене-шкурка - грунд-съхнене- боядисване 1 ръка -съхнене-боядисване 2 ръка - первази и скачането на луничките .Бих казал 3 дни за готов таван
Pooh - майстор
Дори и UD профилите не са задължителни, но нивелирането тогава е голяма играчка. Тавана може да не се допира никъде до стените и да е изцяло плаваща конструкция.
Sphinx написа:
За колко време 2ма майстори мога да направят таван на 2ви нива (само прави форми, без изгъзици:-)) + шпакловане + латекс + 8 луни + корнизи?!

Е ли е възможно за 1 ден или минимум 2 дни?
Зависи от размерите и формите, но 2 дне е абсурд, ако трябва да е качествено изпълнено. Всяка ръка шпакловка, трябва да престои и съхне поне 1 ден. Всяка ръка латек, също трябва да изсъхне. До тук само в съхнене ще има поне 3 дни в съхнене ... Една седмица е добър срок, но пак казвам зависи от размера, условия за работа, вид на фигури и т.н.
ivanovrg - специалист
както е казал Pooh може да не се хваща по стените
и седмица е добър срок
особено както казваш стаята пална с мебели (само завити)
ден 1 -направа на тавана + първа ръка шпакловка
ден 2 -2 ръка шпакловка+ 3 ръка ако има нужда
ден 3 -прешкурване грундиране + поправки ако има
ден 4 -1 ръка латекс+ по късно вечер 2 ръка латекс
ден 5 -3 ръка латекс(ако има нужда)+лепене на лайсните по ъглите
+ 1 ден ако нещо се объркат малко работите(майсторите ако се забавят на друг обект)
все пак само с една ръка грунд или латекс на ден майсторите ще умрат от глад и трябва да се комбинира с друг обект(ако има)
те така стана седмица
Ивето - помощник
Правиха ми окачен таван в къщи, в обзаведена след ремонт стая. Беше кухнята. Маса, столове изнесохме. Новичката ми вградена кухня, покрих, опаковах хубаво. Пода покрих също плътно. Стените са на латекс и се наложи пребоядисване. Но имаше много, много прах. Тавана стана за около седмица, въпреки, че работеха всяка вечер. Слагаха и изолация, вата. Съветвам те да изнесеш от стаята каквото е възможно.

Тема "Окачен таван в обзаведени помощения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: