• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
legoelf - напреднал
Пуснах тази тема да покажа какъв таван правя в дневната, за да съм полезен, ако някой друг иска да направи нещо подобно и да мотивирам тези които мисля, че няма да се справят сами с окачен таван а имат желание.

Къщата в която правя рези тавани е 3 и 1/2 стаи на гредоред и 1 и 1/2 на плоча. Започнах от най лесното най-малката стая на гредоред с прав таван. Един колега който прави гипс картон дойде за да ми покаже. След това с други колеги направихме останалите прави тавани. Остана най-голямото помещение което ще е дневна с кухня. На тавана ще има форма със скрито осветление - лед ленти и лунички. Зададох няколко въпроса в една друга тема за да не спамя, но по-късно реших да направя нова тема.

Ето схемата какво ще представлява формата и конструкцията до момента.
Прикачен файл:
shema.png
Схема на окачения таван
shema.png (44.7 KиБ) Видяна 15577 пъти
Прикачен файл:
Tavan 01.jpg Конструкцията
Pooh - майстор
legoelf написа:
Пуснах тази тема да покажа какъв таван правя в дневната, за да съм полезен, ако някой друг иска да направи нещо подобно и да мотивирам тези които мисля, че няма да се справят сами с окачен таван а имат желание.

Къщата в която правя рези тавани е 3 и 1/2 стаи на гредоред и 1 и 1/2 на плоча. Започнах от най лесното най-малката стая на гредоред с прав таван. Един колега който прави гипс картон дойде за да ми покаже. След това с други колеги направихме останалите прави тавани. Остана най-голямото помещение което ще е дневна с кухня. На тавана ще има форма със скрито осветление - лед ленти и лунички. Зададох няколко въпроса в една друга тема за да не спамя, но по-късно реших да направя нова тема.
Колкото ти прочете другите теми, в които подробно е обяснено как точно да се справиш с поставения казус - толкова някой ще чете тук ... но това да не те отчайва - споделяй смело.

"Колегата" ли ти даде съвет, така да направиш фигурите?
Мразя да си налагам мнението, но с така направена конструкция, на този гредоред - задължително ще ти напукат фугите на картона. Предупредих те и за фигурите, че бъркаш и сега за равния таван - няма как да те убедя, но поне съм спокоен, че съм казал предварително.
Иначе успех в начинанието и дано не съм прав. :prost:
stenmark - специалист
Тоя "колега" където ти е дал съвета за конструкцията трябва да е картонджия колкото аз съм космонавт.
N.Georgiev - специалист
Не знам коя е тая друга тема , ама тази конструкция трябва да е двойна , и защо по дяволите половината профили са на едната страна а другата половина на другата .Тоя " колега " да не е някой зидар . :?
jekasus - майстор
N.Georgiev написа:
Не знам коя е тая друга тема , ама тази конструкция трябва да е двойна , и защо по дяволите половината профили са на едната страна а другата половина на другата .Тоя " колега " да не е някой зидар . :?
В близкия план не става да се пуснат профили по широчината на помещението, по дължината пък голяма мъка да се снаждат профили при единична скара. Просто приложил "хватка" майстора :-D
Мда... и мостов кабел не му е място на открито и при дървена конструкцията
KnauFer - специалист
затваряй, да не ти пука :D
Окачвачите на какво разстояние са един от друг?
Pooh - майстор
KnauFer написа:
затваряй, да не ти пука :D
Окачвачите на какво разстояние са един от друг?
Те го "майстора"!
Я обясни първо, защо се правят кръстосани скарите за окачен таван и що е то линейни разширения, пък после раздавай акъл. Аман от недоразумения, раздаващи акъл. :stock1:
legoelf - напреднал
Този колега само ми показа как да направя прав таван, другото е мое решение, явно грешно като ви слушам. За двойната скара го разбрах, но реших да не правя, защото гредите са захванати в стената и по средата има друга греда т.е. двойна конструкция на гредите. Другата причина поради която не сложих двойна скара е че ще стане много ниско, сега е високо 2,47 и с формата ще си бия главата горе. Окачвачите са повече от необходимото в бетона са на 60 см а на гредите на 50см, и скарата на гредите е на 40см. Профилите са в различни посоки защото незнаех как да свържа две цд-та и така реших. И последно кабела го слагам в метално гофре против мишки, но после след като сложа картона. Дано да съм отговорил на всички въпроси.
jekasus - майстор
legoelf написа:
И последно кабела го слагам в метално гофре против мишки, но после след като сложа картона.
Още една "хватка" - за мостовия кабел във гофра, усучи го преди да го вкараш във гофра.
Не питай защо, мързи ме сега да пиша. :-D
ivanovrg - специалист
нека първи да позная
много бързо ще се спука таван
на мястото където скарата поема в друга посока

там доколкото вийдам е и смяната от плоча в гредоред
супер кофти място за снаждане на картона
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5