Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Fender - специалист
Здравейте майстори.
Тръгнах в една стая да слагам картон на тавана. На едната страна има комини около 170см. дължина.
Чудих се дали да дупча за UD профила или да не слагам там. Накрая взех бормашината да направя някоя дупка и стана проблема. Първо бях забравил да изключа удара и от 5 дупки две ги направих с удар. На едната от тях натиснах по силно и без да искам вкарах цялата видия. Взех един тел и като бръкнах с него влезе поне 20см. на вътре.
Слагам пирон дюбели 6х60. Може ли да е толкова тънка стената за комин? Видията ми е 10см.?
Какво предлагате да направа, да махна профила там и да запълня дупките с теракол. Или да ги позапулня малко и да сложа някой дюбел 40мм. за тухла? Аз вече съм закрепил прфила с дюбел пирони обаче се притеснявам, че зимата може да започне да пуши от долния етаж.
EDI - майстор
Тоя комин да не е зидан на долма.Макар на този свят всичко да е възможно.Бързо решение - натъпчи отвора със силикон, изрежи 10 мм от дюбела, набий го, отново натъпчи със силикон и използвай видия 4Х50 за закрепване на профила.По-бавно - свали профила и запуши отворите, които си пробил със силикон, после пробий нов за профила, ама ползвай ограничител.
Fender - специалист
Благодаря за съвета, няма ли да му стане нещо на силикона с времето и да започне да пуши след някоя друга година.
Има ли значение какъв силикон да ползвам?
N.Georgiev - специалист
Глупости !!!! Как със силикон ? Запълни си дупките със циментово лепило а вместо УД сложи ЦД висящо от тавана с окачвачи на нивото което трябва да е УД-то .
EDI - майстор
Със силикон задължително.Циментовото лепило като дръпне, все едно пак си имаш дупка.Санитарния силикон издържа до 125 градуса, а термичния до 300.
N.Georgiev - специалист
Ако под него палят печка силно се съмнявам ,че ще издържи .
EDI - майстор
Термо-то издържа, изпробвах веднъж на един приятел тази методика за запушване, че бързаше.Има и един пълнител на БИЗОН, издържа над 1000 градуса, то е точно за такива неща - за камини, комини и други.Като втвърди, става здраво като цимент - http://markita.net/bizon-kit-toploustoj ... -1250.html с него си мисля, че ще е най-добре.И с циментово може да стане, но ако го прави с циментово лепило, трябва да разшири отвора и да поразкърти мазилката около него, да може да натъпче по-добре лепилото и да шпаклова около него, да има площ да покрие.
Fender - специалист
Благодаря ви, утре ще напълня отворите със силикон и ще сложа по един дюбел за тухла в дупките след това
kr1100 - майстор
Има и силикон за пещи и камини на Soudal на 1500 гр Ц -черен. Цена около 8-9 лв на бр.
Добре е пробива на комина през окрива да е облечен или с картон или плочи високотемпературни на 1100 -1260 гр.Ц. Виждал съм запалени покриви от досега на изгорелите газове с почти допряни греди до коминното тяло. След време се напуква мазилката и през фугичка газовете работят

Тема "Пробих си комина за UD профил, моля за съвет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: