• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
nv952 - майстор
Здравейте майстори строители.Започвам ремонт на моята стая като промените които ще се правят са няколко
1 Пребоядисване на стените
2 поставяне на окачен таван с ЛЕД осветление
3 поставяне на ламинат

Първо искам да кажа че стаята ми е с размери 4м на 5м.Апартамента е от панелките.

Основните проблеми които ме притесняват са че като слагаха климатика го сложиха много близко да тавана на 12см и сега като се сложи окачения таван ще стане много ниско и искам да попитам дали това ще пречи на климатика.Другото е че източната стена е леко крива в горната част и не знам дали ще може да се получи равно.

Прикачен файл

P280713_1738.jpg
P280713_1738.jpg (111.62 KиБ) Видяна 9773 пъти

Прикачен файл

P280713_1739.jpg
P280713_1739.jpg (93.71 KиБ) Видяна 9773 пъти

Прикачен файл

P280713_1739[01].jpg

Прикачен файл

P280713_1740.jpg
P280713_1740.jpg (98.6 KиБ) Видяна 9773 пъти

Прикачен файл

P280713_1738[01].jpg
Последна промяна от nv952 на пон юли 29, 2013 1:42 am, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
За кривата стена - така сме свикнали със тях, че не им обръщаме много внимание :razz: Или си изравняваш стените, или зарязваш UD-профил, за да легне плътно по кривото.
За климатика - наскоро май имаше такава питанка :? Просто не правиш окачен таван над климатика.
inspo - майстор
Колега да ти имам темата и снимките ти големи и заглавието едно такова овчо...
nv952 - майстор
inspo написа:
Колега да ти имам темата и снимките ти големи и заглавието едно такова овчо...
Предложи заглавие дет да не е овчо! :)
jekasus - майстор
Оправи си заглавието от "окочен" на окачен. :-D
nv952 - майстор
Аз съм от 9 месеца тука и още не знам как се редактират тия пусти заглавия.Ако споделиш може и да го оправя :-D
jekasus - майстор
Бутон "Промени" в първия ти пост.
tysonlkr - специалист
След като обсъдихме правописа и снимките, моля да започнем разисквания по съществото на темата и проблема.
Аз съм изправен пред същия проблем, ще се радвам да намерим решение заедно.

Какво трябва да е минималното разстояние от климатика до тавана :?
Има ли такова изискване изобщо? Майсторите по монтаж на климатици биха дали най точния отговор.

Според мен едно от решенията е да се направи чупка/джоб незнам как точно му се казва, около климатика. Но пак трябва да се знае на какво отстояние от тавана трябва да е климатика.
nv952 - майстор
Аз пък си мисля дали няма да може климатика да го свалят с 10 см по надолу
tysonlkr - специалист
И това е вариант но трябва да имаш аванс на тръбите които отиват към външното тяло.
Също така не знам дали може тръбите да вървят на горе и дали климатика ще работи при такова положение :?
Първо се посъветвай с майстор на климатици да не направиш някоя беля и да бракуваш климатика или да се наложи да викаш сервиза за пълнене. Предполага, че ти сам ще си го правиш, няма да викаш монтажниците. С техници всеки може :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Окачен таван с лед осветление в панелен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: