Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
vassenceto - напреднал
Здравейте, на 25 години съм и правя основен ремонт в офиса и апартамента.Искам да ми дадете съвет относно растерен таван.Направих на 2-3 помещения в офиса растерния таван, но на едно место леко забих.Значи където е входа на офиса ще има алуминиева дограма с прозорец .На прозореца има вертикални щори, закачени на корниз за тавана.Доста са скъпи и не искам да ги пипам а и мисля че няма да е добра идея да се захванат на окачения таван.Идеята ми е че искам да прекъсна растера до корниза ,но нещо немога да измисля как да направя там конструкция да го затворя да не се вижда дупка,мисля че на това му викат перде.За жалост в момента не съм в София иначе бих дал снимки да се види точно какво искам да обясня,защото не съм от най-разбиращите в сухото строителство.Ще се опитам да начертая схемичка.Ще видите със зелено съм направил мястото ,където не знам как да затворя растерния таван да не седи дупка.Благодаря предварително.

Прикачен файл

Untitled.png
Untitled.png (6.98 KиБ) Видяна 2323 пъти
gogitko - специалист
Щорите са хванати с едни скоби.виждат се от едната страна стърчи палче, натискаш полека и то освобождава самия корниз. С още един човек леко ги свалете и оставете.Тези скоби са хванати с дюбели за тавана-отвиваш и сваляш.Изграждаш си пълен растерен таван.После същите скоби ги хващаш за скарата на тавана и закопчаваш корниза.Задължително действай с помощник.
N.Georgiev - специалист
В никакъв случай не хващай щорите за растера !!!! Направи го както си го начертал , монтирай си перде от гипсокартон като в долния край му сложи (F) профил ако намериш такъв или (L) Някой ползват Носещия (Т) слага се от долната страна на висящия картон като острани се захваща с рапиди в посока към растера .
stenmark - специалист
Aко пускаш перде от картон да е 9мм.Точно толкова стъпва върху Т профила,иначе с Л и пвц кант ще ти е по трудно.
vassenceto - напреднал
Ясно и аз се сетих за перде от гипс картон ама исках да попитам по разбиращите.Благодаря много.

Тема "Съвет за растерен таван." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: