• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте, интересувам се от термофолио като тези, които се използват за опънатите тавани. Няма да го използвам за таван, но ще ми свърши страхотна работа за проекта ми. Трябват ми два квадратни метра, така че количеството не е никак голямо. Затова да попитам откъде мога да си закупя такова количество на територията на София? Важното е да леко, здраво, цветно и да може да се опъва с горещ пистолет.

Благодаря предварително.
nikolson - майстор
Ми аз мисля, че ги правят само Барисол http://www.barrisol-bg.com/%D0%BA%D0%BE ... /page.html
ама цената май е :butthead:
8180 - майстор
Ако не е тайна, сподели какво си намислил.
Може да се намери разумно алтернативно решение.

Преди години Партнърс - 3М продаваха подобно за реклами, но също беше пара.
Нещо ок.50лв./м2 по памет.Така и не навлезе.
ще го използвам за тапицерия на маса. Искам да постигна същия ефект, както при окачен таван, когато са изпъкнали разни форми. Трябва ми материал, който да е термосвиваем, да е здрав. Но не ме интересува да издържа на външни условия. Важното е да е бял или пък да подлежи на боядисване и да е здрав, за да не се разкъса неволно или пък да се разтегли.
nikolovvd - майстор
А аз си помислих, че самолет ще правиш и ти трябва за крилата и стабилизаторите! :lol:
ами не. За самолети има много по-леки материали, но и по-крехки. Но при моделистиката са други изискванията. Та ако имате предложения? Днес ще ходя до Барисол да видя какво е положението. Но ми намирисва, че това ще е поредният загубен проект поради висока себестойност.
nikolovvd - майстор
Нямах пред вид авиомодели, а летателен апарат. :-D :partyman:
nikolson - майстор
d.panayotov написа:
Та ако имате предложения? Днес ще ходя до Барисол да видя какво е положението. Но ми намирисва, че това ще е поредният загубен проект поради висока себестойност.
По принцип, има термосвиваемо форио, което се ползва в опаковането. Да речем алкохола. Предполагам има бяло, сигурно е здраво, но няма да е непрозирно като тези за опънатите тавани.
8180 - майстор
Аз не разбрах докрай целта с тази маса и изпъкналостите.
Намирисва ми, че се търси не термосвиваемост, а термоформоване, което е друго и се постига с топлина и вакум.
Доколкото съм пипал това рекламното на 3М (а допускам Барисола е подобно), идеята е да се улесни опъването спрямо някаква достатъчно здрава рамка (форма). Има и възможност за локални корекции, НО принципното е опън, който може и се постига и само с механично прилагане на опъващите сили към обикновен винил. За разлика от формоването, НЕ може да се постигнат малки радиуси - остри вътрешни ъгли, ако са необходими за идеята.
това с вакуума го знам, но то се прилага за тънки пластмаси и определено не е здраво.

идеята на масата е от долната си час да е по-разчупена, сякаш е на вълни и бабуни, които преливат. Платното да се издърпа до ръбовете на масата и да се защипе. След което идеята ми беше да нагрея платното и то да се свие, за да подчертае извивките.

Иначе платната за самолетите отново ще са цифра и прави продукта ми непродаваем.
  • 1
  • 2

Тема "винилово фолио за опънат таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: