• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте, след дълго разучаване на форума, разглеждане и премисляне дойде време да задам и аз един въпрос свързан с окачени тавани. Много мислих но не съм сигурен че бих се справил сам добре (така че да не ме е яд после) с идеите ми за окачен таван. Затова накратко ще питам това което ме интересува. Намислил съм направата на 2 окачени тавана единия в хола а другия в коридора. Хола е с приблизителни размери 5,70м. на 5,70м. на него искам да направя една обиколка на хола на 30см. приблизителна широчина, в която да сложа около 15 лунички примерно и една LED лента за индиректно осветление. Коридора е под формата на буквата Т като основната част е с размери 5,10 на 1,68м. на ляво отклонението е 2,35 на 1,68м. а на дясно 2,54 на 1,18м. като идеята за коридора ми е окачения таван да бъде пак под формата на буквата Т но по малка- все едно е умалено Т, в които таван ще бъдат сложени няколко лунички за осветление и пак LED лента за индиректно която фактически ще обикаля въпросната фигура на тавана.
Та въпросът ми е дали някой би могъл да ме ориентира за изпълнението му и съответно защото не съм сигурен че бих се справил сам достатъчно добре някои маистор дали би искал да се запознае по подробно с нещата и да даде цена за изпълнението му и съответно да го изпълни. Става дума за София. Разбира се ако някои би могъл да каже ориентировачна цена на база така описаните неща ще е супер. все пак освен че искам да стане добре си търся и цена. Благодаря на Всички предварително. Само да уточня апартамента е нов на шпакловка и замаска ако има значение разбира се. Но да не забравяме че най-важното в случая е да стане здраво и красиво макар и на по висока цена, а не напукано, криво и грозно но пък ефтинко и с опасност за живота на пребиваващите там.
Pooh - майстор
Първо един уточняващ въпрос:
САМО фигурите ли искаш или цял окачен таван на двете помещения и фигурите допълнително като второ ниво?

Има доста голяма разлика, дали ще се правят почти 65 m² окачен таван, плюс 40 m' скрито осветление или само 15 m² окачен таван, плюс 40 m' скрито осветление. :wink:
Pooh написа:
Първо един уточняващ въпрос:
САМО фигурите ли искаш или цял окачен таван на двете помещения и фигурите допълнително като второ ниво?

Има доста голяма разлика, дали ще се правят почти 65 m² окачен таван, плюс 40 m' скрито осветление или само 15 m² окачен таван, плюс 40 m' скрито осветление. :wink:
Само фигурите, тавана ще си остане така.
Ще потърся и скица дали мога да намеря за да е по ясно за какво става на въпрос, но не съм мнаго сигурен дали ще успея. Разбира се най-добрият вариянт за ориентиране в обстановката е огледът на място. Ако някой проявява интерес би могъл да остави и координати на лични как да се свържа с него за оглед.
Последна промяна от presledvach на пет яну 31, 2014 7:01 pm, променено общо 1 път.
petkov_75 - специалист
Прикачен файл:
Изображение066.jpg
Нещо такова ли, но от всички страни?!
petkov_75 написа:
Прикачен файл:
Изображение066.jpg
Нещо такова ли, но от всички страни?!
Да за това става дума в хола.
И да внеса още едно уточнение коридорът се свързва с хола и е отворен в лявото отклонение на Т на коридора а именно където е 2,35 на 1,68
prascho - майстор
По-практично е да се направи цялостен таван на едно ниво без фигури и осветление, но с поне 5 см минерална вата.

П.П. Фигурите + осветлението горе долу ще са равни на един цялостен таван от ГК + вата.

В първия случай ще се фукаш пред комшийките и гостите и като видиш какъв ще ти е разхода на ток след първите два дни ще си седиш на тъмно. В допълнение топлото /каквото и да ти е отоплението/ ще бяга директно при комшията отгоре и човекът ще е много щастлив.

Във втория случай няма да се фукаш пред комшийките, но разходът на ток ще ти е малък и ще ти е топло.

"Разни хора, разни идеали"........
prascho написа:
По-практично е да се направи цялостен таван на едно ниво без фигури и осветление, но с поне 5 см минерална вата.

П.П. Фигурите + осветлението горе долу ще са равни на един цялостен таван от ГК + вата.

В първия случай ще се фукаш пред комшийките и гостите и като видиш какъв ще ти е разхода на ток след първите два дни ще си седиш на тъмно. В допълнение топлото /каквото и да ти е отоплението/ ще бяга директно при комшията отгоре и човекът ще е много щастлив.

Във втория случай няма да се фукаш пред комшийките, но разходът на ток ще ти е малък и ще ти е топло.

"Разни хора, разни идеали"........
По въпроса с осветлението то ще е лед, така че няма да е проблем консумацията на ток, даже ще е ниска, необходима е една първоначална инвестиция. Аз от 2години съм на лед осветление вече тям където живея сега и да ти кажа съм доволен и от сметките и от светлината вътре-а аз обичам да ми е много светло навсякъде.
За това че ще топля комшиите За сега не е проблем- блока е строен добре и досега за тези 2 зими които са минали температурата не е падала под 13 градуса вътре без каквото и да е отопление вътре- става дума че съм я гледал дори в 04:00 и 06:00ч. така че за сега не мисля подобни решения.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ, мнение и препоръка за окачени тавани на хол и коридор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: