След доста четене из форума а и не само не намерих решение на следния проблем. С какво да залепя/уплътня пароизолационното фолио към края на тавана където в случая при мен е дървена греда. Пробвах с обикновен силикон залепва до някъде но след като изсъхне се отлепя сравнително лесно и незнам след време дали няма да се разлепи. В чужди сайтове видях че използват нещо наречено acoustic sealant за тази цел, само че нямам идея от къде може да се намери подобно нещо. Някое от моментните лепила дали би ми свършило работа? 
- 1
- 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
trans
- напреднал
12 мнения в "Монтаж на пароизолация"
marian1
- майстор
Аз пароизолацията я закрепвам с копчета - Какво!?!? Да не би да не я пробиеш през картона с винтчетата .... Кабърчета и такер също е добра идея щом е дърво - необходимо те е само закрепване до момента на монтажа - после няма как да се свлече. Така да се каже с каквото разполагаш.
8180
- майстор
Писал съм го неведнъж в този Форум.
АКО проектните функции на ПАРОизолацията са САМО да възпрепятства ДИФУЗИЯТА НА ВОДНИ ПАРИ, прецизността в полагането й не е фатална. Дифузията "играе" през площта и минимални спрямо площта дефекти (отвори и неплътности) имат минимално влияние.
Би могло с пароизолацията да се търси И херметичност (за въздух/вода/възд. шум) - не се разбира от инфото и заглавието. Тогава нещата са доста по-сериозни, а целият УПЛЪТНИТЕЛЕН "арсенал" би бил ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.
АКО проектните функции на ПАРОизолацията са САМО да възпрепятства ДИФУЗИЯТА НА ВОДНИ ПАРИ, прецизността в полагането й не е фатална. Дифузията "играе" през площта и минимални спрямо площта дефекти (отвори и неплътности) имат минимално влияние.
Би могло с пароизолацията да се търси И херметичност (за въздух/вода/възд. шум) - не се разбира от инфото и заглавието. Тогава нещата са доста по-сериозни, а целият УПЛЪТНИТЕЛЕН "арсенал" би бил ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.
trans
- напреднал
8180 написа:Писах го неведнъж в този Форум.Благодаря за разяснението, точно това ме приеснявше за прецизността на полагане колко е важна. Въпреки че се постарах да запечатам всички фуги и снадки. Целта е просто пароизолация нищо повече. Не ми е необходима херметичност.
8180
- майстор
marian1 написа: който не знае, се презастрахова ненужно!Само "за потокола":
Колегата trans явно малко е позакъснял с въпроса си, а и не е попаднал на някои от последните дискусии.
Проблемът е, че според по-нови изследвания самата пароизолация може да се яви излишна и дори (макар и рядко) ВРЕДНА презастраховка в отделни случаи.
Почти съм убеден, че случаят на trans не е от тях, извън някаква финансова "разточителност".
Особено зад океана, все повече се ориентират към "по-слаби" пароизолационни методи при умерен климат. Измислят се и предлагат разни "умни" прегради, за които не мога да твърдя доколко са обосновани научно/комерсиално, но намирам някаква логика.
- 1
- 2
Тема "Монтаж на пароизолация" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература