• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
trans - напреднал
След доста четене из форума а и не само не намерих решение на следния проблем. С какво да залепя/уплътня пароизолационното фолио към края на тавана където в случая при мен е дървена греда. Пробвах с обикновен силикон залепва до някъде но след като изсъхне се отлепя сравнително лесно и незнам след време дали няма да се разлепи. В чужди сайтове видях че използват нещо наречено acoustic sealant за тази цел, само че нямам идея от къде може да се намери подобно нещо. Някое от моментните лепила дали би ми свършило работа? :?
Чаро - Акълия
Не си го представям, но такер? Кабъри?
marian1 - майстор
Аз пароизолацията я закрепвам с копчета - Какво!?!? Да не би да не я пробиеш през картона с винтчетата .... Кабърчета и такер също е добра идея щом е дърво - необходимо те е само закрепване до момента на монтажа - после няма как да се свлече. Така да се каже с каквото разполагаш.
trans - напреднал
Май ще опитам със силикон и кабърчета

Всъщност гредата се пада на стената а не на тавана. Ето това е ситуацията:
Прикачен файл:
IMG_20140629_183438_2.jpg
EDI - майстор
Алуминиева лента.Има на рула с ширина 4-5 см.
8180 - майстор
Писал съм го неведнъж в този Форум.
АКО проектните функции на ПАРОизолацията са САМО да възпрепятства ДИФУЗИЯТА НА ВОДНИ ПАРИ, прецизността в полагането й не е фатална. Дифузията "играе" през площта и минимални спрямо площта дефекти (отвори и неплътности) имат минимално влияние.

Би могло с пароизолацията да се търси И херметичност (за въздух/вода/възд. шум) - не се разбира от инфото и заглавието. Тогава нещата са доста по-сериозни, а целият УПЛЪТНИТЕЛЕН "арсенал" би бил ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.
trans - напреднал
8180 написа:
Писах го неведнъж в този Форум.
АКО проектните функции на ПАРОизолацията са САМО да възпрепятства ДИФУЗИЯТА НА ВОДНИ ПАРИ, прецизността в полагането й не е фатална. Дифузията "играе" през площта и минимални спрямо площта дефекти (отвори и неплътности) имат минимално влияние.

Би могло с пароизолацията да се търси И херметичност (за въздух/вода/възд. шум) - не се разбира от инфото и заглавието. Тогава нещата са доста по-сериозни, а целият УПЛЪТНИТЕЛЕН "арсенал" би бил ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.
Благодаря за разяснението, точно това ме приеснявше за прецизността на полагане колко е важна. Въпреки че се постарах да запечатам всички фуги и снадки. Целта е просто пароизолация нищо повече. Не ми е необходима херметичност.
marian1 - майстор
Ами тогава, не ти е необходим и силикон - това е преразход - или иначе казано, без да се засягаш - който не знае, се презастрахова ненужно - старо правило!
8180 - майстор
marian1 написа:
който не знае, се презастрахова ненужно!
Само "за потокола":
Колегата trans явно малко е позакъснял с въпроса си, а и не е попаднал на някои от последните дискусии.
Проблемът е, че според по-нови изследвания самата пароизолация може да се яви излишна и дори (макар и рядко) ВРЕДНА презастраховка в отделни случаи.
Почти съм убеден, че случаят на trans не е от тях, извън някаква финансова "разточителност".

Особено зад океана, все повече се ориентират към "по-слаби" пароизолационни методи при умерен климат. Измислят се и предлагат разни "умни" прегради, за които не мога да твърдя доколко са обосновани научно/комерсиално, но намирам някаква логика.
marian1 - майстор
Е-е-е каза А, а не довърши - дай подробности де - ще е интересно, още повече, че и темата не се отклонява.
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж на пароизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: