Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
blondster - специалист
Реших след първата зима / беше малко студенко / да направя в апартамента окачен таван с вата , защото нямам никаква изолация . Попрочетох из форума разни теми и ми станаха ясни доста неща , но ще попитам няколко неща , защото все пак имате много опит и ги виждате нещата много по-бързо и по-точно :)

Качил съм чертежа на стаята . Там където съм писал прозорец - там ще скривам корниза . Има един малък проблем - прозореца се отваря на вътре . Разстоянието до тавана е 7см , но мисля , че ще се побера в 5см някъде и няма да има проблем - ще тръгна с УД профилите от едната страна на прозореца , ще обиколя стаята към другата и дано да няма много кривини . От това ограничение не мога да ползвам 2-реда конструкция и ще трябва да се задоволя с 1 ред , но мисля , че като ги направя ЦД-тата по-гъстичко ще стане здраво . Има доста вибрации блока , защото е 20 етажен и аз съм на 19-тия , но каквото стане .

Мисля конструкцията да е на късата страна - ЦД профили на 3м , но не знам нали през 40 или 50 см да ги правя и дългата страна на картона да е успоредно на дългата страна на стаята . Най-големия ми проблем в момента е през колко см да правя ЦД-тата и после как да разположа картона - ако можете да помогнете ... :?:

Прикачен файл

IMAG0937.jpg
jekasus - майстор
Профили през 50 см, гипскартон 12.5 мм, останалото го мислиш правилно.
Ако се чудиш откъде да започнеш да редиш картона - от вратата към прозореца, първите листи(ако е равна стената).
Niko Gargov - напреднал
Ако не си сигурен дали стената ти е права както колегата се изрази не започвай директно от стената а например с около 50 см.
от нея и след това парчетата ще ги напасваш. Аз например пускам прав ъгъл от решената стена от която тръгвам и нямам проблеми. Всичко зависи как ще наредиш CD-та. :rolleyes:
zdraveca - специалист
Ми разликата между 40 и 50 см в материали ще ти е едно CD 3m и 3 директни окачвача, общо на цена под 5лв.
bibiqn - специалист
И аз съм изправен пред дилема за окачен таван с вата.Стаята е 5 на 4 метра.Има ли нужда да се слага двойна скара ?Тавана искам да го сваля с 5 см само за изолация.Няма да има фигурки и тем подобни.Ще стане ли на единична скара като цд та са през 40 см?

Тема "Моля за съвет ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: