Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте,

Предстои ни изграждане на окачени тавани в апартамент(ново строителство) и искаме да направим възможно най-добрата топло и шумо изолация. Над плоскостите ще сложим и каменна вата.
Разгледахме доста от възможностите, които се предлагат като плоскости и се спряхме на два варианта, но никъде няма сравнение или по-конкретни мнения. В случая сме намерили и фирма за изпълнението, но тъй като не работят по принцип с тези материали, а основно гипсокартон не се ангажират с мнение кое е по-добро.
Гледахме и вариантите на Кнауф, но не желаем такъв вид "надупчен" таван.

Вариант 1 Перлитни плоскости:
http://www.iduc.bg/products/perlite-comfort-board
http://gs-bg.com/bg/product-view/123/150.html

Вариант 2 Магнезиеви плоскости:
http://baumarket.bg/product/magnesium-o ... 0_2_70sqm/
http://www.bauzentrum.bg/?act=4&subact=17&product_id=59
http://www.mvv-bg.com/mgo.html

Моля да споделите мнението си за двата типа плоскости, съответно кой е по-добър, плюсове/минуси.

Благодаря предварително.
shipochki - напреднал
По отношение на перлитните плоскости нямам мнение но със сигурност перлита , като материал има много добри звуко изолазинни показатели .
С магнезиеви съм работил доста предимно с "маглайт" . Категорично не го препоръчвам за вътрешна употреба !!Не диша и влезе ли влага зад него няма отърване от подпухнала боя и жълти петна.Вече две години не мога да си взема гаранцията от един обект на който изпълнихме едни елементи с него поради завишени изисквания за пожаро безопастност. Обекта се ползва само лятото и всяка пролет има проблеми с маглайта.Само с него !!! Всичко останало е с гипсокартон и проблеми няма.
За цената на , която излизат тези плоскости , два пласта гипсокартон ще свършат много по добра работа, лично мое мнение . Кнауф имат акустични системи и без плоскости Клеанео , а иначе топол-изолазията се постига в най-голяма степен с монтирана качествено добра вата.
gechev - специалист
Никъде не прочетох кое е свързващото вещество при перлитните плоскости. Иначе перлита задържа много влага. Дано не слагат смоли.

Тема "магнезиеви или перлитни плоскости за окачен таван" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: