Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
zliabili - специалист
искам да попоитам как да поставя ватата на твана мисля че съм чел във форума че е поставя перпендикулярно на профилите,но не ми е много ясно как ще стане като окачвачите са на 50см един от друг.трябва да я нарежа на ленти ли.не ми се иска много много защото е с пароизолация но ако ням др начин.... :?
StroyMont.com - помощник
Не е трябвало да слагаш директните на 50, а на 60.
Опитаи да я сложиш така, ако не можеш режи по 10 см.
Тани - модератор
StroyMont.com написа:
Не е трябвало да слагаш директните на 50, а на 60.
Опитаи да я сложиш така, ако не можеш режи по 10 см.

Няма смисъл от поставянето на окачвачите толкова на гъсто , ако става са прав таван без фигури и тежки полилеи . Ако е един пласт гипскартон може и на 120см по спецификации , но аз ги слагам на 90 см и режа ватата както си е навита на рулото на 2.

Замислих се обаче дали питащия няма предвид разстоянието между профилите , което е 50 см, въпреки че е употребил думата перпендикулярно?
prascho - майстор
едва ли тани:). При мен пък в кухнята е гредоред и гредите са през 60-тина см. Все пак си мисля да слагам директен окачвач на всяка една греда :), пък с ватата лесно се манипулира. За жалост разклонителните кутии са ми близо под гредите и нямам много мърдане с нивото на тавана. Има ли някакъв пробелем ако профилите минават на 2-3 см под гредите захванати за окачвачи? Естествено, че ще слагам и вибропоглъщаща мембрана /или гума ако не намеря/.
Тани - модератор
Няма да имаш проблеми. Не че е грешно да се поставят на гъсто , но просто няма смисъл . Имаче може и през 20 см :-D :-D :-D При тебе няма как да са на 90 затова карай през 60 . Аз също ги слагам през 60 когато са по-малки таваните за да е по-лесно реденето на ватата. там десетина окачвача повече не са проблем , но за по-големи тавани и финансово и като време вече си са разходи!
zliabili - специалист
то вече свърш момента с окачвачите,сложих ги(на по 50см),но нищо поне знам,че ще е здраво.Само ме е яд,че ще трябва да режа много ватата,а хич не ми се искаше.Но ще првя и фигура,но малко ми е трудно да си я представя на моя таван,но когато стигна до там ако нещо ме мъчи ще питам :wink:-нали затова сте вий спецялистите :roll: .ако може и не е мн нахално,някой би ли ми помогнал с др ми тема(Светещ улей???Моля за помощ!) защото е дошъл момента за този улей,а грам идея нямам как да го направя :|
Takezo Sensey - модератор
значи , окачвачите до 4 метра дължина се слагат през около 80-100 см , а ако е са по дълги може и през 60 см. , за да ти е кратно на ширинатра на ватата :-D
Тани - модератор
takezo написа:
значи , окачвачите до 4 метра дължина се слагат през около 80-100 см , а ако е са по дълги може и през 60 см. , за да ти е кратно на ширинатра на ватата :-D
Не знаех , че разстоянието между окачвачите зависи от дължината на CD-то :?
prascho - майстор
Принципно, разпределеното натоварване е едно и също върху профила и не зависи от това дали тавана е 10 метра или 5 метра. Листа с размери 1 на 2 или какъвто там му е размера ще има натоварване върху тези 2 метра и върху броя на окачвачите ще се разпределя. Пример: В един квадратен метър ако се слагат 10 окачвача за таван 20 квадрата, не означава, че за таван 50 квадрата тази бройка трябва да се промененя!!!

Тема "поставяне на вата на тавана?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: