Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
rojko - специалист
Здравеите на всички.Прочетох някои неща във форума за кара таван.Но моят проблем е малко по-друг.Аз пък съм решил въобще да го махна тоя кара таван,едно че е целия пропаднал,друго че е много нисък.Мисля да го направя от ГК но на две нива.Ясно е че иска височина.Проблема е че като махна тавана съм направо на керемидите.Да пускам нови дървени греди или нещо друго незнам. На какво ще е наи -добре да се хване ГК и как да се направи добра топлоизолация ?Маи ще трябва и да се надзидват стените за височина .Та молбата ми е ,някои да ми даде съвет ,как да се постъпи правилно ?Благодаря
Matchless - специалист
Темата ме вълнува и мен. Чакам с нетърпение отговорите на по-вещите в занаята.
The_FAN - специалист
Дано като го махнеш не останш направо под небето :)
Убеди се че дървената конструкция която носи керемидите не се крепи върху каратавана - и такива глупости съм виждал...
Ако всичко е ОК сваляй смело. Преди да почнеш да сглабяш прегледай дървенията под керемидите и самите керемиди за проблеми и ако има ги отстрани. После не ти е необходимо да правиш цялостно затваряне (нов каратаван) за да си направиш окачен таван. Използвай гредите от стария таван за да хванеш конструкцията - задължително двойна конструкция. Слагаш вата, фолио и затваряш с картон. От там нататък какво ще ти е второто ниво на тавана зависи само и единствено от въображението ти....
rojko - специалист
The_FAN
Благодаря ти за полезните съвети.кара тавана не се държи за покрива и всичко е на ред с керемидите.Извиняваи но не разбрах - какво значи "двоина конструкция" и каде се слага точно фолиото ? и това фолио няма ли да има в стаята конденс от него ?
The_FAN - специалист
Форума е пълен с информация по тези въпроси....
Имам малко време - чакай да ти спестя ровенето....

По въпроса за ватата и фолиото - ТУК
По въпроса за двойната конструкция или конструкция на две нива -
ТУК има снимка на която се вижда как изглежда.
Горната част на конструкцията - носещата се пуска перпендикулярно на гредите на покрива и се захваща към нея с директни окачвачи или с анкерфикс и тел с ухо. Долната част на конструкцията се пуска перпендикулярно на горната конструкция през 50см. и се захваща към нея с кръстати връзки за две нива. Щрак щрак и готово... много лесно става. Почети из форума - коментирано е.
rojko - специалист
Благодаря,ще почета още по форума.До колкото разбирам профилите не се захващат с окачвачи деректно за гредите
velsi - Почетен майстор
Захващат се, но за основните греди. При някои изпълнения кара таван има едни напречни летвички. В тях не бива да се хваща. Иначе хващащ в основните, дебели греди и нямаш грижа. То и няма къде другаде да ги хванеш.
rojko - специалист
Здравеите ,някои може ли да ми каже колко е нормалната височина от пода до тавана.Разбирам че е относително ,но все пак ,горе долу. При готов под ,готов таван
rojko - специалист
The_FAN оказа се че си прав,днес забелязах че на едно място покривната греда е хваната за кара тавана.Направо съм в шах и не знам какво ще се прави
velsi - Почетен майстор
rojko написа:
Здравеите ,някои може ли да ми каже колко е нормалната височина от пода до тавана.Разбирам че е относително ,но все пак ,горе долу. При готов под ,готов таван
Да речем 2,60-2,70м

Тема "Още за кара таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: