Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
evane - напреднал
направихме конструкция за ок.таван на едно ниво - вдлъбната елипса. въпросът ми е - през какво разстояние се редят цд профилите, за да не се получи "шкембе" на ГК-а с дебелина 12.5мм? ето какво сме сътворили,Изображение редили сме профилите през 50 или 60 см, като идеята беше да се напасва ГК 1200 на 2000. необходими ли са напречни цд-та между профилите с дължина около 1.50 - става дума за тези в ъгъла, там разстоянието е най-голямо. благодаря
Takezo Sensey - модератор
не не са , но ЦД -тата трабва да са успоредни , не разбрах защо са редени така
pesho - специалист
...що да е лесно,кат може да е трудно..?!? :?
radoraev - специалист
ей...няма да се откажете от тези извратени конструкцийки,които ви отнемат сумати време и нерви
Нали говорехме,че се пуска перденце от ГК с УД и край...
evane - напреднал
това е таванът вкъщи, правим го двама лаици - аз и приятелят ми. нерви нямаше, а време - три дни :), но пък никой за никъде не бърза. профилите не са успоредни, защото честно казано и понятие си нямам как да удължа профила от 3м за стена 3,50... та го направихме както ни беше най - лесно. а за перденцето - след доста размисъл реших че не мога да разчитам ГК-то да задържи всички ЦД-та - повечето не са на окачвачи. и какво ще стане при едно наводнение? ако се разцепи пердето няма ли всичко да се окаже по земята?...
един въпрос ме мъчи - ГК кога прави "шкембе"? напр едно квадратче метър на метър, хванато по обиколката ще се огъне ли?
благодаря за интереса, форумът ви е много информативен и се надявам и занапред да откривам каквото ми трябва
marto - специалист
radoraev написа:
ей...няма да се откажете от тези извратени конструкцийки,които ви отнемат сумати време и нерви
Нали говорехме,че се пуска перденце от ГК с УД и край...

:thumbs:
evane написа:
а за перденцето - след доста размисъл реших че не мога да разчитам ГК-то да задържи всички ЦД-та -
може
evane написа:
един въпрос ме мъчи - ГК кога прави "шкембе"? напр едно квадратче метър на метър, хванато по обиколката ще се огъне ли?
благодаря за интереса, форумът ви е много информативен и се надявам и занапред да откривам каквото ми трябва
през средата профил с окачвач!!

и накрая :arrow: преди да бяхте почнали "проекта" повече от желателно е било да почетете малко във форума,ще се видите в чудо като почнете да затваряте
evane - напреднал
теоритичната ми подготовка е добра :) - изчетох статиите за ок.таван и почти всичките теми тук и в декоративните елементи. но има доста объркващи неща (напр. за дюбел пироните, с които е забранено да се прави ок. таван пише в една статия за таван в кухня, дори го има и на картинка).
а за затварянето - със сигурност ще става бавно, но това не ми пречи :) все пак си изкарвам прехраната с доста различно занимание
b1bobi - напреднал
Като е гарга да е рошава :shock: Ще имаш бая фира на картон, опитай се да напаснеш и някоя от изрезките.

Прикачен файл

005292419.jpg
005292419.jpg (38.18 KиБ) Видяна 7829 пъти
evane - напреднал
благодаря b1bobi, :) вече е направено, тази снимка е малкко по-стара... единственото ми притеснение беше дали ГК ще провисне ако не е обграден от профили на всеки квадрат 60/60.
petrov_ - специалист
ами качи снимка да видим как е станало защото скоро ще си правя таван и ме интересува някакъв хубав модел

Тема "определено се нуждая от помощ и компетентно мнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: