Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
jelo - помощник
Стаята, на която искам да направя окачен таван е висока 3,25м. Аз искам на го сваля на около 2,6м, обаче имам два прозореца на две от стените, които започват от тавана на около 30см. Мисля да тръгна от стените, на които са прозорците като пусна тавана на 15см и това нещо да продължи около 80см навътре към стаята и след това да сляза с около 50 см още надолу. Как трябва да го направя това изпълнение или дайте някое друго предложение?
Благодаря предварително
evdoki - специалист
Вертикални ли са прозорците, или наклонени
Инъче другото ниво, около 65 см с анкерокачвачи
rulom - модератор
Мисля че става въпрос за нормален, равен таван.Не съм специалист, ама си мислех за растерен таван.В последствие и да реши да сменява дограмата пада под нивото на тавана и пак си става ОК.
Takezo Sensey - модератор
Аз си представих нещо такова :

Прикачен файл

таван.JPG
таван.JPG (11.13 KиБ) Видяна 10975 пъти
Matchless - специалист
Средностатистически прозорец е "висок" около1.40-1.50(освен в обществените сгради може би).Ако е такъв и е на около 30 см от тавана това означава,че е на около 1,50 от пода.От там си мисля ,че дръжката за отварянето на прозореца(ако не е плъзгащ) е на около 2,20 от земята.Аз съм 185 и няма да ми е проблем да го отворям,но за някой по нисък ще е.Или прозореца е огромен или нещо не ми се връзва.Приложи някаква скица и кажи какви са прозорците.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Matchless написа:
Средностатистически прозорец е "висок" около1.40-1.50(освен в обществените сгради може би).Ако е такъв и е на около 30 см от тавана това означава,че е на около 1,50 от пода.От там си мисля ,че дръжката за отварянето на прозореца(ако не е плъзгащ) е на около 2,20 от земята.Аз съм 185 и няма да ми е проблем да го отворям,но за някой по нисък ще е.Или прозореца е огромен или нещо не ми се връзва.Приложи някаква скица и кажи какви са прозорците.
Момченце, излез от панелката и си отвори очите и си затвори устата :lol: :lol: :lol:
Matchless - специалист
:) живея в къща,иначе си прав:) тава са мой наблюдения може и да греша
panalov - специалист
По стандарт прозорците трябва да са поне на 0,90 см от готов под ,за да може като поглеждаш през отворен прозорец да не се люснеш долу.
Така че най вероятно височината на прозореца е по-голяма.
Matchless - специалист
Така е.Но ако започва от 1.50 височина когато погледне към прозореца ще вижда стената,а ако седне на стол или табуретка съвсем няма да вижда какво става и ми се вижда непрактично.Ако е по голям е много вероятно да е разделен с хоризонтален профил и горната част да не е отваряема.Ако е така има възможност тавана да не прави вертикален преход към второ ниво а да го направи скосен към прозореца без да се притеснява за отварянето му.Затова питах.

Тема "Съвет за окачен таван на две нива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: