Монтаж, топло и звукоизолации.
hkoko - специалист
Преди година разширявах една стая за сметка на друга.На мястото на съборената тухлена стена направих щендер за звукоизолация сложих точно тази вата http://www.isover.bg/center/center_kata ... Akusto.htm(сложих и двата пласта 10 см.без да я деля) е свърши си работата това което го пише в сайта им е вярно.Сега силен звук се чува по-лесно през две затворени врати околкото през щендера. :)
rulom - модератор
Моите бивши комшии си продадоха къщата, и то само защото Рамщайн не им харесваше :-D , честно да си кажа на тия децибели и на мен не ми харесваше :-D , ама им пусках Уинампа и излизах.Разбира се всичко беше съобразено със наредба N:1 на общинския съвет, т.е от 07:00 до 14:00 и после от 16:00 до 22:00 .Както казват хората каквото почукало ...
Matchless - специалист
Облепи стената с корк 3мм,конструкция с антивибрационна лента по уд-тата(ако не намериш сложи от корка),вата и затваряш с гипскартон.Ако не свърши работа винаги остава алтернативата да им "резнеш" тока на съседите:)
hkoko написа:
Преди година разширявах една стая за сметка на друга.На мястото на съборената тухлена стена направих щендер за звукоизолация сложих точно тази вата http://www.isover.bg/center/center_kata ... Akusto.htm(сложих и двата пласта 10 см.без да я деля) е свърши си работата това което го пише в сайта им е вярно.Сега силен звук се чува по-лесно през две затворени врати околкото през щендера. :)
Модела е Акусто 10/60 нали. И мисля че не беше и много скъпа. Ако сложа от 10/60 + 5/60 и ги натъпча в престенната обшивка за 100мм дали ще се получи???? Мисля си че тази вата не беше много плътна. А гумени ленти под профилите на тавана и пода сложи ли? И последен въпрос - обшивката с каква дебелина ти е ?? :?:
Matchless - специалист
jaby
Какво те притеснява не мога да разбера?Щом си предвидил предстенната обшивка да е на 10 см от стената значи слагаш 10 см вата,ако натъпчеш повече се губи ефекта.Освен това може да сложиш вата,да затвориш с гипскартон и да "тестваш" един ден как изолира,ако не ти е достатъчно ще свалиш гк,ще добавиш още и пак ще го сложиш и тогава ще шпакловаш...Най-добра за звукоизолиране мисля ,че е стъклената вата след това минерално-стъклената и накрая минералната.Идеален звукоизолатор няма,isover дават Rw (Lw не дават),но не споменат ,че коефициента на звукопоглъщане се променя при различните честоти.Някой материали изолират по добре един звук,други-друг.Не ми се вярва 10 см минерална вата да не изолират достатъчно.
hkoko - специалист
Да 10/60 дебелината на щендера е с 10 см. профили и 12,5 картон.Не съм слагал изолация под профилите.
hkoko - специалист
http://www.isover.bg/
За цената влез тук в падащите менюта :arrow: дистрибутори :arrow: на картата твоят град избираш си е дин звъниш и питатш :)
Matchless написа:
jaby
Какво те притеснява не мога да разбера?Щом си предвидил предстенната обшивка да е на 10 см от стената значи слагаш 10 см вата,ако натъпчеш повече се губи ефекта.Освен това може да сложиш вата,да затвориш с гипскартон и да "тестваш" един ден как изолира,ако не ти е достатъчно ще свалиш гк,ще добавиш още и пак ще го сложиш и тогава ще шпакловаш...Най-добра за звукоизолиране мисля ,че е стъклената вата след това минерално-стъклената и накрая минералната.Идеален звукоизолатор няма,isover дават Rw (Lw не дават),но не споменат ,че коефициента на звукопоглъщане се променя при различните честоти.Някой материали изолират по добре един звук,други-друг.Не ми се вярва 10 см минерална вата да не изолират достатъчно.
За моя радост няма всеки ден купон. Така че мисля да го направя наведнъж. Ще заложа вата 10/60 на isover изолираща лента под профилите на конструкцията и ГК. Ще изолирам дюбелите с гумени шайби за да нямат твърда връзка профила и стената. И се надявам това да е достатъчно.Като го реализирам ще опиша резултата. Ако се намерят и други решения ще пиша.
hkoko - специалист
Това за дюбел/пироните на майтап ли го каза?Не виждам голям смисъл да се заиграваш с тях.
hkoko написа:
Това за дюбел/пироните на майтап ли го каза?Не виждам голям смисъл да се заиграваш с тях.
Привет,
Изолацията е вече факт. Разбира се ефекта е приличен, но не чак толкова добър колкото очаквах. Навсякъде под профилите слагах от гумената лента с цел да създам преграда за звука. Получи се прилично. Извода е - ако решите да правите шумоизолация - правете я - по добре е с нея, но в никакъв случай не пестете материали.
:-D

Тема "Приемлива шумоизолация на стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: