• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
housedoktor - майстор
Говорех за мъртво тегло,това си е солидна тежест -избери по лекото,а на твое място бих сложил гипсокартон без да се замисля и за миг
panalov - специалист
Като е 1-ви етаж и имаш тухли давай смело .
Да не забравиш във варовия разтвор да сложиш и цимент.
Разстоянието между последния ред и тавана запълни с полиуретанова пяна за да стабилизира зида .
Желателно е от двете страни да свързваш зида за другите зидове през 4-5 реда
Takezo Sensey - модератор
housedoktor написа:
Говорех за мъртво тегло,това си е солидна тежест -избери по лекото,а на твое място бих сложил гипсокартон без да се замисля и за миг
:)
Relaxprom написа:
На нея ще се монтират шкафове (горни). Благодаря предварително .
Да не му е на премисъл с картона за шкафовете тъй и тъй има тухли ... :roll:
kolaborator - специалист
Ако си имаш тухли даваѝ с тях,Итонгът отстъпва по всички показатели на тухлата.Аз бих сложил тухли,вярно е че е по-трудоемко,но се прави веднъж,ако е временна мода по-добре с итонг!
Стефан - майстор
Relaxprom написа:
Да така е ,но как да я укрепя (да е по-здраво) ? И питам за тухлата защото имам тухли а итонг ще трябва да купувам : :?
Щом имаш налични тухли, давай смело. Но аз ти предлагам нещо, и не за да те затрудня, но да стане по-здраво. Прецени къде ще бъде горния край на шкафовете, които смяташ да закачаш. Заедно със зидането на тухлите, на половината разстояние до пода, и на това ниво, отлей бетонен пояс/естествено армиран с 4 броя арматури с бигли/ с размери 12,5х12,5 см. Можеш предварително да заложиш и метални планки за окачването.
panalov написа:
Като е 1-ви етаж и имаш тухли давай смело .
Да не забравиш във варовия разтвор да сложиш и цимент.
Разстоянието между последния ред и тавана запълни с полиуретанова пяна за да стабилизира зида .
Желателно е от двете страни да свързваш зида за другите зидове през 4-5 реда
Съгласен съм със всички вас и Ви благодаря за съветите !
Но все пак -относно тухлите - после ще трябва да ги измазвам -а това са още пари . Ще го направя с итонг( няма да е временно яление ),знам че не е тухла но пък е по бързо и съотношение цена и шпакловка излиза по евтино от тухлата . А за след 10 години -кой знае може да спечеля от тотото и на мястото на 2 декара двор да вдигна една малка прогимназия
П.П Благоря на всички за съветите остново
detelin - специалист
тухличка е по умесно
  • 1
  • 2

Тема "Тухла или итонг за преградна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: