Монтаж, топло и звукоизолации.
EVGENI - напреднал
След укрепване на останалата каса на Порталната врата допълнително с дюбели започнах изграждането на метална конструкция с CW -та както преградна стена. В същото време вградих вътре и предварително поръчаната алуминиева рамка от L-профил заедно с плъзгащото крило. Наистина е голяма играчка ,както каза leonardo_vd но все пак мисля ,че се получи стабилна конструкция.
Сега остава да се затвори с гипскартона отпред и отзад...

Прикачен файл

Photo0007.jpg
Photo0007.jpg (61.82 KиБ) Видяна 9827 пъти

Прикачен файл

Photo0006.jpg
Photo0006.jpg (71.57 KиБ) Видяна 9827 пъти
EVGENI - напреднал
след гипскартона се получи това........... :-D

Прикачен файл

Photo0030.jpg
Photo0030.jpg (48.84 KиБ) Видяна 9767 пъти

Прикачен файл

Photo0031.jpg
Photo0031.jpg (44.24 KиБ) Видяна 9767 пъти

Прикачен файл

Photo0028.jpg
Photo0028.jpg (40.38 KиБ) Видяна 9767 пъти
EVGENI - напреднал
отдолу мисля да направя замазка и ламинат така,че да не се получава праг.
velsi - Почетен майстор
Браво! =D>
EVGENI - напреднал
В началото не бях много наясно но в процеса на работа всичко си дойде на място :drinkers: :drinkers: :drinkers:...... :-D
totko - специалист
Здрасти колега Евгени!
Много добре си направил всичко - от преграждането до добавянето на плъзгаща врата ( много готина, хитра идея ).
В близко бъдеще ми предстои да направя същото с порталната врата, която е 1:1 с твоята, та затова в мен възникнаха няколко въпросчета, във връзка с преграждането и силно се надявам да ми отговориш.
Значи:
1. Колко ти струва плъзгащата врата заедно с касата и и от къде си я клупил. Гледам че си от Габрово а аз съм от Лясковец , та затова питам от къде си я купил
2. Тъй като съм абсолютно бос и начинаещ в изграждането на преградни стени с гипскартон, моля да ми обясниш какви размери профили си използвал, къде и как се слагат за да се получи стена с дебелина около 15-16 см. Предполагам че при теб стената е толкова широка.
А между другото някой знае ли защо навремето са ги правели тези портални врати :) ? Следващия път ще ви напиша верния отговор, освен ако без да искате го улучите :razz: :wink:
Предварително ти благодаря!
EVGENI - напреднал
Всъщност вратата няма каса - представлява рамка от алуминиев L профил ,по която се плъзга едно крило/врата/ от алуминиева дограма. Такива използват за остъкление на тераси от алум. дограма.Пълнежа на вратата е бяло PVC .Размерите са 1,95х0,85 м. Намерих фирма ,която ми я направи за 230лв.
Преди да започна преграждането запазих касата на порталната врата, защото беше дебела и здрава, и послужи за база на CW и UV профилите.Първо захванах рамката с вратата посредата на касата с CW50х50. Отпред пак с такива профили изградих предната стена и отзад задната стена. Монтирането на профилите съобразявах с размерите на листовете гипскартон.Използвах цели листове с размери 2,60х2м., като част от листа захваща и стената над бившата портална врата чак до тавана.
Между другото и аз много се чудя , каква е била идеята на тези портални врати?
velsi - Почетен майстор
Идеята на порталната врата е като ди дойдат много гости - отваряш вратата, опъваш една дълга маса, вземаш назаем столове от съседите... нататък знаеш. А това което ти наричаш L-профил си е точно каса за плъзгане, но еднопистова. При терасите се използва същата каса, но с две писти.
totko - специалист
Има участник познал верния отговор - бравооо Velsi Изображение Изображение , печелиш потупване по рамото Изображение , но понеже си много далеч - потупай се сам Изображение Изображение. Точно с такава цел са ги правели порталните врати.Примерно ако се прави сватба, след ресторанта гостите се канят в дома, отваря се вратата, правят се едни дъъълги,дългииии софри и примерно вместо много столове както каза Velsi, са слагали 2 стола и една дълга дъска между тях. Мдаа, едно време размерът/броят не е имал голямо значение - дето 200 там и 400 човека канени примерно на сватба.
Евгении, мерси че се опита да обясниш толкова сложна процедура на абсолютен невежа като мен. И да ти кажа ли - четох това което си писал, гледах, после пак четох и т.н., обаче пак си останах невежа Изображение Изображение . Хайде моля те, ако имаш време и нерви, да опишеш стъпка по стъпка, защото като погледна снимките и виждам една купчина профили и ... до там. Ппримерно: "за да закрепя плъзгащата врата слагам първо профил еди кой си на еди кое си място".
Ти си написал че "Първо захванах рамката с вратата посредата на касата с CW50х50" , обаче на мен ми се струва че преди да се сложи този профил, се слагат други профили - отгоре и отдолу.
Знам че е голямо мъчение за теб това което те карам, но моля да се смилиш над моето невежество. Къде и как се слагат външните профили към които се закрепва гипскартона ми е ясно, обаче опрофиляването на вратата ми е все още мъгла.
Благодаря ти предварително
EVGENI - напреднал
Здравей колега ! Наистина след като приключих с ремонтите скоро не съм влизал във форума но все пак видях ,че си ми писал.
Значи първо поставих рамката с вратата там ,където смяташ да бъде,като гледаш да е посредата в стената(да остане място пред рамката за 55мм профил и зад нея пак за такъв профил.От ляво и дясно на рамката пускаш профили от земята до касата горе, като по този начин се захваща рамката. Отделно пускаш профили по средата на касата хоризонтално и вертикално т.е. да се получи нещо като рамка от профили в средата на касата, където е вратата. Сега отпред пред вратата се пускат профили до там до където ще се отваря вратата . Пускат и по касата отпред хоризонтално и вертикално, като се гледа профилите да са наравно със стената.Като се затвори с гипскартона той да опира и във профилите и в стената до портала. Отзад зад вратаата се пускат профили по същия начин както отпред и се затваря с гипскартон. Всъщност се получават все едно три рамки от профили- отпред ,по средата ,където е вратата и отзад. Като отпред и отзад профилите да равнят със старата стена до портала.

Тема "преграждане на портална врата -помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: