Монтаж, топло и звукоизолации.
leoncho - специалист
Здравейте,ето и моето въпросче.
Преди 4 години с братчето ми направихме една къща,която още не е паднала и в която и днес още живея. :roll: Дървена конструкция,отвътре ГК а отвън бетопан.Баните са една до друга,влагоустойчив ГК,грунд и т.н.,нооо ...Проблем,влизала е влага вътре между двете бани,ватата е просмукала и дървото е изгнило(можеш с пъст да го чоплиш).След около месец ще правим баните наново,ще изрежем всички греди и вместо тях ще ползваме метални П профили,на тях ще хващаме UW,CW профили и върху тях ще хващаме бетопан(в никакъв случай ГК,тва влагоустойчив ГК е оксиморон и без вата).Забравих да кажа,че първо ще отлеем бордюр,където са стените.
Въпросът ми е там където са мивките,шкафовете от другата страна на банята и бойлера какво се слага за да е достатъчно здраво.Сега там сме оставили дървени гредички,но вече конструкцията ще е друга.

Помагайте,че да не се налага след 4 години да я преправям отново :? .
housedoktor - майстор
Да се разруши за 4 години до такава степен е нужна обилна влага.Дали не си имал теч от някоя връзка??Срещал съм напълно разрушени греди ,но това е на къща на 160 години ...и стеч от покрива .Дървената конструкция има дълъг живот работил съм по къщи на над 500 !!! години
Пароизолация?Вентилация? Импегнация на дървото ?Тези неща направи ли?.А иначе в зоната на шкафове,бойлери и т.н. поставям лист водоустоучив шперплат или импровизирам скара и записвам размерите и местоположението и зад стената ГК
Стефан - майстор
leoncho написа:
(в никакъв случай ГК,тва влагоустойчив ГК е оксиморон и без вата).:? .
Аз отдавна го казвам това, но никой не слуша :?
housedoktor - майстор
Пак казвам-ако беше направено както следва -никакъв проблем.
Стефан - майстор
Докторе, както и да е направено, има ли влага, нищо не помага на дърво и картон.
housedoktor - майстор
Стефане,има ли разлика дали ще си запалиш огън в центъра на хола или в камината????Това казвам-ако е направено (хидроизолация,пароизолацоия,вентилация,ВиК,топлоизолация, и т.н.) нямада има никакъв,ама никакъв проблем
leoncho - специалист
housedoktor написа:
А иначе в зоната на шкафове,бойлери и т.н. поставям лист водоустоучив шперплат или импровизирам скара и записвам размерите и местоположението и зад стената ГК

Импровизираш скара,но като как по-точно?
housedoktor - майстор
Ами да отвежда тежестта към земята ,според случая..Или ако е предстенна обшивка -тогава в CD профилите вкарвам подходящ размер дървени гредички,които опират в пода, поставям и повече окачвачи обаче.После се монтира в тях или в шперплат между тях..зависи какво и къде ще се окачва.При гредоред бойлер монтирам между две греди,на поставена с монтажни болтове или шпилки напречна греда,като челото и допира задната 4аст на гипсокартона

Тема "Помощ(тихичко) !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: