Монтаж, топло и звукоизолации.
Pooh - майстор
Хора събудете се - картона е достатъчно здрав материал, ако трябва да носи на срязване, а Аквапанела е гипсофазер - още по-здраво. Проблеми с тегло на нещо закачено започва да има при увеличаване на момента /разстоянието от обшивката/, но за самата облицовка е несериозно да се говори при правилно монтиране. Има измислени системи, защо е нужно да се объркват хората и да се вкарват във заблуждение, относно издържливост на даден продукт? Стандартите за предстенна обшивка са - профили през 60см., захваната към пода и тавана посредством периферни профили, а към стената с директни окачвачи през най-много 90см. /това значи поне 3 директни на профил/. Ако това нещо ви се струва "кекаво" ... не знам. Аз на такава конструкция се доверявам безрезервно. Единственият съвет който мога да си позволя да добавя е - хидроизолация /вчера със svetliopi44 коментирахме пораженията които нанася влагата върху конструкция и картон в мокри помещения/. Та освен уплътняването на изводите за водопровод и канализация, си мисля, че няма да е излишно да се мине със санитарен силикон и ъглите на обшивката, а върху самата нея да се положи хидроизолация от тип грунд /има достатъчно на пазара/.

Прикачен файл

trubi-banja.jpg
Детайл за тръби в мокри помещения.
trubi-banja.jpg (72.83 KиБ) Видяна 2524 пъти

Прикачен файл

pod-stena_detail.jpg
Детайл за връзка с под - обърнете внимание на изолацията.
pod-stena_detail.jpg (56.91 KиБ) Видяна 2524 пъти
Matchless - специалист
Тей,тей...съгласен. Обаче стената с газобетон е кекава...и окачвачите ако са кекави става кекава работа:)В баните се презастраховам с един допълнителен окачвач ако са кофти.Добре ще е да ги прихване с дълги рапиди с широка резба или подходящи дюбели.Аз самият също винаги съм държал да се придържа максимално към официалната технология,изпитана е и доказана, и като здравина, и като качество...с оригинални материали:)Понякога вкарвам малко повече когато материалите са от най-евтините и не са качествени и/или основата е нестабилна.Това си е мое мнение.

Тема "Съвет за стена в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: