Монтаж, топло и звукоизолации.
kojota - напреднал
Виж тук :
http://laserstyle.com/Products/furniture.htm

Предимство - вратите са само с горно водене - т.е на пода няма нищо в което да се спъваш!

А ако можеш да си позволиш по голям бюджет
http://www.rimadesio.it/english/prodotti/scorrevoli.htm

Айде - успех !
Profi Stroi - специалист
Преграждахме наскоро един офис
Собственика имаше претенции да нее с картон и алтернатива а с алумини и плъзгаща врата с матирано съкло
за размери 2.60 височина на 1.90 ширина с вратат излезе 810 лева
Цена с ДДС
Може ли някой да ме светне за тези врати /картинката е от форума, но от др.тема/. Какви ролки или какво са използвали горе? Долу няма водач, което ме навявя на мисълта дали няма да се клатят настрани? Как са закрепени ролките - този материал не е ли ронлив? Този кант специален ли е или е инпровизирано с нещо?
Извинявам се ако звуча лаишки!

Прикачен файл

pict2_93659.jpg
pict2_93659.jpg (16.69 KиБ) Видяна 78349 пъти

Прикачен файл

pict3_93659.jpg
pict3_93659.jpg (15.18 KиБ) Видяна 78350 пъти
dobromir.marinov - специалист
Аз трябваше да отделя търговската площ от складовото помещиние с плъзгаща врата и реших проблема така:направих всичко от ПДЧ 18мм. и касата и вратата използвах от механизмите при които вратата се движи по алуминиева релса монтирана на пода ,а в горната част два палеца се движат в канал.Релсата стърчи около 5мм и не пречи,брава не съм сложил предвид дебелината на врата/18мм/ използвах мебелни дръжки.Недостатъците са :Ролките които използвах са пластмасови и се износиха за около година и половина , и вратата леко се огъна по дъжина /направи корем около 5 мм/ Цената и излезе около 100 лв. с механизма, като ми остана релса за още една врата.Има вариант вратата да се направи от две дебелини ПДЧ и в този случай може да се монтира и брава.По нататък ще кача снимки на вратата.
velsi - Почетен майстор
Nana написа:
Може ли някой да ме светне за тези врати /картинката е от форума, но от др.тема/. Какви ролки или какво са използвали горе? Долу няма водач, което ме навявя на мисълта дали няма да се клатят настрани? Как са закрепени ролките - този материал не е ли ронлив? Този кант специален ли е или е инпровизирано с нещо?
Извинявам се ако звуча лаишки!
Сигурно сте виждали автоматичните плъзгащи врати от стъкло по големите супермаркети и други обществени места. При тях плъзгането е по подобен начин (само горе) и колкото са стабилни те, толкова ще бъдат ако са от какъвто и да е друг материал.
Да споделя какво видях днес. Първото - описано от dobromir.marinov и точно ролките не ми харесаха, че са пластмасови. Второто - ролките са горе и поемат цялата тежест, движат се по алуминиева релса. Долу има водачи - едни мънички пластмасови, които не се забелязват по пода, слагат се на разстояние спрямо вратата. Може да се комбинират и двете системи - колелца отгоре и отдолу, само че ще има и релса долу на пода, макар и много финна.
Намерих и това
http://www.akkon-bg.com/villes2200_bg.php

dobromir.marinov, какво ПДЧ ползва - ламинирано или "голо"? И от двете страни на преградата ли слага плоскости или само от едната?
Ако можеш да сложиш снимки ще съм ти благодарна.
Това, което съм показала на снимките незнам точно името му е с дебелина 9 мм и задължително трябва да се окантва. Не е удачен вариант като цена-резултат.
dobromir.marinov - специалист
ПДЧ-то е ламинирано с дебелина 18мм.Вратата представлява плоскост с размер примерно 80х200х1.8см.Днес направих няколко снимки обаче нещо ги обърках и сега не мога да ги отворя.
тонито - специалист
Здравейте.Аз лични ще си правя вграден гардероб и отидох и риколаж да видя какви релси имат...Имаха и мостри 2 вида.Едните висяха от горе(колелцата са от горе) а другите от долу.По мое лично виждане мноо по лесно се плъзгат тези които висят...
И аз се спрях на този вариант - релса с ролки горе. Сега се чудя как да закрепя релсата на стена от гипсокартон, при това странично т.е. няма "таван". :?
woodbutcher - напреднал
Виждал съм да слагат четчици по вратите, вероятно, за да не влиза прах вътре. Някой знае ли къде може да се намерят?
Намислил съм да пробвам HPL като материал за вратите.

Тема "ПЛЪЗГАЩИ ВРАТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: