• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
alexmit - помощник
Здравейте, интересува ме кой вариант е най практичен за финно шпакловане на стени (в хола, кухнята, спалня и мокро помещение) - решил съм сам да се пробвам ,не зная дали ще стане но с тоя скромен семеен бюджет )) Въпроса ми е такъв : дали да е с колор кит, дали с гипсово лепило,циментова финна замазка... има и някакви готови смески ... от толкова варианти направо не знам на какво да се спра ! Благодаря предварително за съветите !!!
MASTER - специалист
Каквото и да избереш, колоркита е последен.

Ако нямаш опит в шпакловането, забрави за колоркита.
hkoko - специалист
Ако не са много криви стените пробвай директно със сатен гипс.Поне две ръце после малко шкурка.Не забравяй с каквото и да шпакловаш преди всяка следваща "ръка"да обираш осенъците с комбайната. :)
tysonlkr - специалист
Препоръчвам ти колоркит-а.
Миналото лято си правих сам шпакловка с колоркит в хола след сваляне на тапети. Не е много сложно свиква се. Трябва само някой да ти покаже как стават нещата :wink:
И незабравяй че колоркит-а покрива много малки неравности 3-4 мм.
Ако имаш по гелеми първо ги запълни с нещо друго, като гипсово лепило например, и след това колоркит :wink:
Успех :!:
jimmy_bar - специалист
F2 на Кнауф- също много добро за финишно покритие.
alexmit - помощник
Благодаря на всички отзовали се по темата :partyman: Получих по пощата една брошурка с оферта от " Съюза на професионалните бояджии " където офертите им бяха много добри - фина шпакловка: 2.99 лв, машинно финно шлайфане - 0.99 , машинно боядисване на латекс (с включен грунд ) - 1.99 лв/ м 2 Не го мислих дълго... 630 лв за работа (за материали още 200 лв.) на целия апартамент ми се видяха разумна цена за изгубеното време и нерви които ще хвърля ... :idea: Още веднъж благодаря на всички - успех !

P.S. Между другото в този форум като че ли хората са доста по услужливи и готови да помогнат със съвети :) във форума на мисиямоят дом - 75 преглеждания, и нито един съвет - циции :)))))
MASTER - специалист
Много правилно си се ориентирал, при всички положения ще стане по добре, отколкото ако се пробваш сам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
alexmit написа:
Благодаря на всички отзовали се по темата :partyman: Получих по пощата една брошурка с оферта от " Съюза на професионалните бояджии " където офертите им бяха много добри - фина шпакловка: 2.99 лв, машинно финно шлайфане - 0.99 , машинно боядисване на латекс (с включен грунд ) - 1.99 лв/ м 2 Не го мислих дълго... 630 лв за работа (за материали още 200 лв.) на целия апартамент ми се видяха разумна цена за изгубеното време и нерви които ще хвърля ... :idea: Още веднъж благодаря на всички - успех !

P.S. Между другото в този форум като че ли хората са доста по услужливи и готови да помогнат със съвети :) във форума на мисиямоят дом - 75 преглеждания, и нито един съвет - циции :)))))
И моля после подробен отчет какво'как'за колко.
alexmit - помощник
n_a написа:
alexmit написа:

И моля после подробен отчет какво'как'за колко.

ОК, след 10 август ще е готово - ще пиша !!! :)
какво е по-специалното при шпакловането с колор кита и каква е техниката?
  • 1
  • 2

Тема "Въпросче за финна шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: