Аз така и не разбрах кое е по-тежко - един тон тухли или един тон хартия ? 

Crafty написа:Няма проблем - пиши ми първото черпене.Покрай веселото и лежерно настроение да спомена за малкото незнаещи хора, че стандартните пластмасови дюбели не са създадени, за да носят оппъни усилия. Носят САМО на срязване. Поради тази причина и второто черпене е от тебе
Объркал съм дименсиите - не kN, а само N и да - пиша 20 а смятам 2kN. Идеята ми беше че с 6 дюбела е достатъчно презастрахован колегата.
Това е при работа на опън или т.нар. "изтръгване", при работа на срязване е в пъти повече.
Последно уточнение - говоря за пластмасов дюбел в тухлена стена ... има доста други подробности за точна сметка, но не мисля, че гипсова преградна стена (не гипсокартон) ще държи по-малко от тухла четворка.
ribnikolaevi написа: Покрай веселото и лежерно настроение да спомена за малкото незнаещи хора, че стандартните пластмасови дюбели не са създадени, за да носят оппъни усилия. Носят САМО на срязване. Поради тази причина и второто черпене е от тебеЗнам, че БИ ТРЯБВАЛО да носят само на срязване, но на практика винаги поемат и моментни усилия. Показаната конструкция си е конзола и като такава има не само срязване. Всичко което коментирам се отнася само за конкретният случай със стелажчето за книги. PVC дюбелите са проектирана наистина да носят само на срязване и при никакъв случай не могат да се използват по тавани или за по-отговорни окачвания.
Сега сериозно: да помогнем на човека, щом е писал тук, значи наистина се притеснява. Аз лично за пръв път чувам за гипсови блокчета. Обясни по-подробно за стената. Защото дюбелите не са слабото място, а евентуално отворите в стената.
Какво е това, което се вижда в горния десен ъгъл на снимката?
ribnikolaevi написа:Crafty написа:Няма проблем - пиши ми първото черпене.Покрай веселото и лежерно настроение да спомена за малкото незнаещи хора, че стандартните пластмасови дюбели не са създадени, за да носят оппъни усилия. Носят САМО на срязване. Поради тази причина и второто черпене е от тебе
Объркал съм дименсиите - не kN, а само N и да - пиша 20 а смятам 2kN. Идеята ми беше че с 6 дюбела е достатъчно презастрахован колегата.
Това е при работа на опън или т.нар. "изтръгване", при работа на срязване е в пъти повече.
Последно уточнение - говоря за пластмасов дюбел в тухлена стена ... има доста други подробности за точна сметка, но не мисля, че гипсова преградна стена (не гипсокартон) ще държи по-малко от тухла четворка.
Сега сериозно: да помогнем на човека, щом е писал тук, значи наистина се притеснява. Аз лично за пръв път чувам за гипсови блокчета. Обясни по-подробно за стената. Защото дюбелите не са слабото място, а евентуално отворите в стената.
Какво е това, което се вижда в горния десен ъгъл на снимката?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: