Тани написа:Не ти казвам да не използваш подобен материал, но когато имаш да шпакловаш 2-3-5 метра, няма нужда да се втелясваш както сега и да ми правиш реплики , че не може и не става, ясно.PLOCHKATABG написа:
Нещо против лепенето на керамика с гипсово лепило??? Много си наперен, ама си в грешка, ами то за това се използва бре. Тухлата да не е от мармалад. И съм упоменал за сухи помещения, използвай и контекста, а не да си смучеш от пръстите!!!
Шпакловане, абсолютно на 100%, както може да се остави директно на гипс, така може и да се остави и на лепило, ако се иска отгоре може да се сложи и каквато искаш "ръка", няма значение на каква основа за разлика от други продукти, да не би да е упоменато, че не може или не трябва? Ти някога дали си полагал подобен материал, че даваш мнение, за нещо, което не си сигурен?
Много ляб има да ядеш, моето момче, за да ми стигнеш квалификацията!
Ами аз използвам материалите и инструментите по предназначение , но съм се наслушал на :"Ти знаеш ли аз от колко години се занимавам с това" . Хората са написали кой продукт за какво се използва и не може да им дойде на ума ти за какво ще го използваш , за да ти го напишат специално, че не трябва да го ползваш!
За лепенето на фаянс със гипсово лепило само ще спомена две понятия , които са скарани - гипс и влага!
Аз като по-прост и с по-ниска квалификация използвам за шпакловане това :
Не е толкова фино като гипсовото лепило и отвореното време не е 20 минути , а няколко месеца , но ...............
За отвореното време и аз съм отворен, и ако искам повече такова, а на теб май ти е нужно, защото май не си чевръст в ръцете, ще си взема Колоркит, той държи и година, ако не ти стигнат няколко месеца си вземи от него!!!