Монтаж, топло и звукоизолации.
PLOCHKATABG - специалист
Тани написа:
PLOCHKATABG написа:

Нещо против лепенето на керамика с гипсово лепило??? Много си наперен, ама си в грешка, ами то за това се използва бре. Тухлата да не е от мармалад. И съм упоменал за сухи помещения, използвай и контекста, а не да си смучеш от пръстите!!!
Шпакловане, абсолютно на 100%, както може да се остави директно на гипс, така може и да се остави и на лепило, ако се иска отгоре може да се сложи и каквато искаш "ръка", няма значение на каква основа за разлика от други продукти, да не би да е упоменато, че не може или не трябва? Ти някога дали си полагал подобен материал, че даваш мнение, за нещо, което не си сигурен?
Много ляб има да ядеш, моето момче, за да ми стигнеш квалификацията!

Ами аз използвам материалите и инструментите по предназначение , но съм се наслушал на :"Ти знаеш ли аз от колко години се занимавам с това" . Хората са написали кой продукт за какво се използва и не може да им дойде на ума ти за какво ще го използваш , за да ти го напишат специално, че не трябва да го ползваш!

За лепенето на фаянс със гипсово лепило само ще спомена две понятия , които са скарани - гипс и влага!

Аз като по-прост и с по-ниска квалификация използвам за шпакловане това :

Изображение

Не е толкова фино като гипсовото лепило и отвореното време не е 20 минути , а няколко месеца , но ...............
Не ти казвам да не използваш подобен материал, но когато имаш да шпакловаш 2-3-5 метра, няма нужда да се втелясваш както сега и да ми правиш реплики , че не може и не става, ясно.
За отвореното време и аз съм отворен, и ако искам повече такова, а на теб май ти е нужно, защото май не си чевръст в ръцете, ще си взема Колоркит, той държи и година, ако не ти стигнат няколко месеца си вземи от него!!!
PLOCHKATABG - специалист
Тани написа:
PLOCHKATABG написа:

Нещо против лепенето на керамика с гипсово лепило??? Много си наперен, ама си в грешка, ами то за това се използва бре. Тухлата да не е от мармалад. И съм упоменал за сухи помещения, използвай и контекста, а не да си смучеш от пръстите!!!
Шпакловане, абсолютно на 100%, както може да се остави директно на гипс, така може и да се остави и на лепило, ако се иска отгоре може да се сложи и каквато искаш "ръка", няма значение на каква основа за разлика от други продукти, да не би да е упоменато, че не може или не трябва? Ти някога дали си полагал подобен материал, че даваш мнение, за нещо, което не си сигурен?

Ами аз използвам материалите и инструментите по предназначение , но съм се наслушал на :"Ти знаеш ли аз от колко години се занимавам с това" . Хората са написали кой продукт за какво се използва и не може да им дойде на ума ти за какво ще го използваш , за да ти го напишат специално, че не трябва да го ползваш!

За лепенето на фаянс със гипсово лепило само ще спомена две понятия , които са скарани - гипс и влага!

Аз като по-прост и с по-ниска квалификация използвам за шпакловане това :

Изображение

Не е толкова фино като гипсовото лепило и отвореното време не е 20 минути , а няколко месеца , но ...............
Не ти казвам да не използваш подобен материал, но когато имаш да шпакловаш 2-3-5 метра, няма нужда да се втелясваш както сега и да ми правиш реплики , че не може и не става, ясно.
За отвореното време и аз съм отворен, и ако искам повече такова, а на теб май ти е нужно, защото май не си чевръст в ръцете, ще си взема Колоркит, той държи и година, ако не ти стигнат няколко месеца си вземи от него!!!
Pooh - майстор
PLOCHKATABG написа:

Плочка, твоята квалификация, никой не може да я достигне - връщане назад в развитието просто няма! :lol:

Гипсово лепило за керамика ... вар - да, цимент - да, но точно гипс ... я си погледни пак книжките и направи справка. А относно финиша ... то и на гола тухла може да се остави - въпрос на вкус. Факт е, че с гипсово лепило не може да се финосва, но явно ние сме претенциозни, а ти си СПЕЦ.

П.П. Добре си почнал да се информираш за продуктите. Чети и мисли ти казах бе младеж. Всички тук сме лаици, така че, не е срамно да питаш. И за много постове в много теми не се дава медал или парична премия - успокой топката най-накрая.
PLOCHKATABG - специалист
Pooh написа:

Гипсово лепило за керамика ... вар - да, цимент - да, но точно гипс ... я си погледни пак книжките и направи справка. А относно финиша ... то и на гола тухла може да се остави - въпрос на вкус. Факт е, че с гипсово лепило не може да се финосва, но явно ние сме претенциозни, а ти си СПЕЦ.

Ами то най вече е за лепене на гипсови орнаменти, пак неподготвено изказване. Виж ти за справка, аман от лаишки отговори.
Факт било, че не може да се финосва, хихи, за това ръка си трябва... !
Pooh - майстор
PLOCHKATABG написа:
Ами то най вече е за лепене на гипсови орнаменти, пак неподготвено изказване. Виж ти за справка, аман от лаишки отговори.
Мдааа ... гипса откога се причислява към керамиката, гос'ин СПЕЦ?
Ако за теб, повърхност, с гладкостта на шкурка е приемлива за финал - за мен не е! И само за уточнение - освен ръка, трябват и умения и подходящ материал.
Виж, не е срамно да си признаеш, че си сбъркал или не знаеш - срамно е да упорстващ, въпреки, че става ясно, че си сбъркал или не знаеш.
PLOCHKATABG - специалист
Pooh написа:
PLOCHKATABG написа:
Мдааа ... гипса откога се причислява към керамиката, гос'ин СПЕЦ?
Ако за теб, повърхност, с гладкостта на шкурка е приемлива за финал - за мен не е! И само за уточнение - освен ръка, трябват и умения и подходящ материал.
Виж, не е срамно да си признаеш, че си сбъркал или не знаеш - срамно е да упорстващ, въпреки, че става ясно, че си сбъркал или не знаеш.
За последен път споря с теб по темата, просто не си ми на на тонажа забъркан с гипсово лепило, ясно ли ти е господин всезнайко, колкото чувалчета с гипсово лепило имам забъркани, ти толкова пъти, не си пикал в животеца ти. Нескопосани ръце като твоите, най вероятно изкарват структура на шкурка, но не забравяй, че не всички имат леви ръце!!!
Pooh - майстор
Плочице, не просто си некадърен, ти си нагъл некадърник! От тоя тип майсори, които след като се осерат на един обект, почват да убеждават хората, че видиш ли "Така се прави, вие, като не разбирате и нямате вкус...". Аз като се осера, съм по-нисък от тревата. Ти като се осереш, почваш да убеждаваш народа колко модерно е да се ходи омазан с лайна. Вярно е че не съм ти на нивото - обясних ти по-рано - не мога да се върна в развитието си. За последен път ти казвам - пиши само за неща от които разбираш (което ще рече - ТРАЙ СИ!)
pesho - специалист
Малиии,Pooh,как още имаш нерви да спориш със разни и разнообразни ?!?! Виж ,че човекот не е монтажник и май не знае въобще къде се намира-ти му говориш за 100 мм. CW-та,той си въобразява някви 100 см. отстояния... :?

Тема "Преградна стена висока 4,2 метра." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: