Монтаж, топло и звукоизолации.
krushoyadeca - помощник
Четох че препоръчвате поставяне на найлон след изолацията от вата като пароизолация.
Това няма ли да доведе до задържане на влагата в помещението. Задавам въпроса тъй като много специалисти не препоръчват използване на XPS за стенна изолация тъй като намалява драстично паропропускливоста на стената. Поставянето на найлон или на кеширана вата не довежда ли до същото. Благодаря предварително за отговорите тъй като ми предстои поставяне на гипскартон от вътрешната страна на външни стени тък като съм решил да поставя и вата.
Някой работил ли е и с екологична вата на KNAUF примерно. Видях на руски клипове че тази вата не е канцерогенна, не миришела при овлажняване и т.н. Дори работниците работят без маски.
krushoyadeca - помощник
Оппа извинявайте. Не бях 4ел отдавна форума и сега видях че има доста добра дискусия на темата. Май в крайна сметка си е чист късмет да не мухляса една стая
ХАХАХАХАХАХА
pipbel - майстор
Бе ти не проветрявай и се надявай да ти дишат стените ( :^o ) пък виж дали няма да мухляса... :-D
Приятно четене.
ivanovrg - специалист
изобщо не е късмет
когато нямаш вътрешна изолация,стената се затопля до някаква степен и съответно отдава навън температура
стената диша,но не достатъчно че да излезе всичката влага навън,така ако навън е доста студено също може да се получи конденз

когато поставиш вътрешна ТИ
1.
ако ТИ е паро-пропусклива стената вече не се затопля,заради ТИ но влажния въздух стига до нея и кондензира(може и да не е имало конденз преди това)
2.
ако ТИ е паро-НЕпропусклива стената не се затопля ,но и влажният въздух неможе да достигне до нея за да кондензира

първия вариант според мен е неприемлив
вторият е по добър особенно с редовно проветряване и евентуално влагоабсурбатор

това са вариантите за стените и тавана
конденз може да се появи и по пода в ъглите около външните стени

най добрия вариант според мен е вътрешна и външна ТИ(нужните средства са недостатък)
krushoyadeca - помощник
Има ли вариант при външна изолация и вътрешна без поставяне на пароизолация да се получи проблем с влагата. Благодаря
8180 - майстор
krushoyadeca написа:
Има ли вариант при външна изолация и вътрешна без поставяне на пароизолация да се получи проблем с влагата. Благодаря
По принцип - ДА, но външната ТИ намалява опасността. Гледа се конкретно.

Тема "Въпрос относно вътрешна изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: