Монтаж, топло и звукоизолации.
kalin72 - майстор
Здравейте, как се захваща UD профил в сгурбетон? Доста ронлив е...дали да не използвам пирон-дюбели с максимална дължина?
Pooh - майстор
schuldiner написа:
Таван или стена?
Все едно е - едно и също движение трябва да се предотврати - настрани.
Всеки крепеж, който го предотвратява е подходящ. Ако е чак толкова рехаво, че да не може и пирон-дюбел да задържи, тогава мисли за залепване по цялата дължина или монтиране на "клепета".
Винтовете за директен монтаж също са подходящи - имат широка резба и достатъчно голям размер.
Изобщо опитано ли е някакво закрепване или си питаме профилактично?
Тани - модератор
Освен с АМО винтове в подобни материали захващането става здраво и с по-дълги винтове за дърво! Захваща толкова здраво , че изключва винтоверта на доста висока степен на завиване , а ламарината на профила се криви!
schuldiner - майстор
Много бързате... Ако е на тавана, сгурбетонът е пълнеж и често е много слаб, за да държи дюбел. В такъв случай трябва да се открие носещият елемент и според вида му да се определи закрепването към него. Представете си, че не е плоча, а предварително напрегнати елементи. Ако с видията прекъснете армировката им, голям сакатлък може да стане.
Pooh - майстор
schuldiner написа:
... Представете си, че не е плоча, а предварително напрегнати елементи. Ако с видията прекъснете армировката им, голям сакатлък може да стане.
Това искам да го видя!
Тани - модератор
При завиването на винт за дърво в такива слаби материали като сгурбетон, перлитбетон, полисербетон, газобетон(Итонг), вар и дори в по-евтините тухли четворки , които не държат дюбели не е необходимо да се пробива отвор предварително , а винта се завива директно!
schuldiner - майстор
Дано не го видиш! Нямаш представа как съм се щурал кво е тва чудо, при вече подписан договор, да няма как да закача конструкция... Добре че човекът, който ме светна какво е, ме и предупреди да внимавам с "въжетата". После още два пъти съм срещал такова и вече е по-лесно - или са спироли, или обърнато Т греди, като дупченето/анкерирането става във фугата между спиролите или в периферията на гредите. Обикновено това са сгради от средата на 50-те, 3-4 етажа, просторни помещения... има признаци, при които ми "светва лампичката". Но най-вече като видя сгурбетон.

ПП Или може би искаш да видиш какво става като прекъснеш армировката на такава греда? Не знам, не съм виждал, но се стреснах бая, щото усетих какво е можело да стане, ако си бях играл на опит-грешка...

Тани, ако винт за дърво държеше, човекът нямаше да пита май... Аз затова си помислих, че е таван - щото горе е по-слаб от блокчетата за зидария.
Тани - модератор
Държи и в таван! Човека все пак пита за УД , а не за окачвачи! В краен случай ако е толкова зле положението и без УД може да мине от горния край!
kalin72 - майстор
Става дума за под. А и тавана е една 10 см бетонна плоча, там се надявам анкерните дюбели да държат...но благодаря на всички ви, стана ми ясно как да го направя :)

Тема "Захващане на UD профили в сгурбетон - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: