Здравейте, как се захваща UD профил в сгурбетон? Доста ронлив е...дали да не използвам пирон-дюбели с максимална дължина?
Монтаж, топло и звукоизолации.
kalin72
- майстор
10 мнения в "Захващане на UD профили в сгурбетон - как?"
schuldiner
- майстор
Таван или стена?
Pooh
- майстор
schuldiner написа:Таван или стена?Все едно е - едно и също движение трябва да се предотврати - настрани.
Всеки крепеж, който го предотвратява е подходящ. Ако е чак толкова рехаво, че да не може и пирон-дюбел да задържи, тогава мисли за залепване по цялата дължина или монтиране на "клепета".
Винтовете за директен монтаж също са подходящи - имат широка резба и достатъчно голям размер.
Изобщо опитано ли е някакво закрепване или си питаме профилактично?
schuldiner
- майстор
Много бързате... Ако е на тавана, сгурбетонът е пълнеж и често е много слаб, за да държи дюбел. В такъв случай трябва да се открие носещият елемент и според вида му да се определи закрепването към него. Представете си, че не е плоча, а предварително напрегнати елементи. Ако с видията прекъснете армировката им, голям сакатлък може да стане.
schuldiner
- майстор
Дано не го видиш! Нямаш представа как съм се щурал кво е тва чудо, при вече подписан договор, да няма как да закача конструкция... Добре че човекът, който ме светна какво е, ме и предупреди да внимавам с "въжетата". После още два пъти съм срещал такова и вече е по-лесно - или са спироли, или обърнато Т греди, като дупченето/анкерирането става във фугата между спиролите или в периферията на гредите. Обикновено това са сгради от средата на 50-те, 3-4 етажа, просторни помещения... има признаци, при които ми "светва лампичката". Но най-вече като видя сгурбетон.
ПП Или може би искаш да видиш какво става като прекъснеш армировката на такава греда? Не знам, не съм виждал, но се стреснах бая, щото усетих какво е можело да стане, ако си бях играл на опит-грешка...
Тани, ако винт за дърво държеше, човекът нямаше да пита май... Аз затова си помислих, че е таван - щото горе е по-слаб от блокчетата за зидария.
ПП Или може би искаш да видиш какво става като прекъснеш армировката на такава греда? Не знам, не съм виждал, но се стреснах бая, щото усетих какво е можело да стане, ако си бях играл на опит-грешка...
Тани, ако винт за дърво държеше, човекът нямаше да пита май... Аз затова си помислих, че е таван - щото горе е по-слаб от блокчетата за зидария.
Тема "Захващане на UD профили в сгурбетон - как?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература