Монтаж, топло и звукоизолации.
georgebg - специалист
Тези дни се очератава да правя това упражнение,
спрях се на CW/UW, защото съм взел по-тежичка каменна вата 50мм,а искам да я наредя плътно, и отделно откъм стаята преди ГК ще слагам 19 мм микропореста гума (цялото упражнение е за звукоизолация) , която ще легне върху профилите и ватата, затова UD/CD не ме устройва.

А сега - как се закрепва CW за стената, защото при преградните стени , където най-вече се ползва не се закрепва допълнително по средата, просто защото няма къде. Тук има къде, има и как - за стената с пробиване под някакъв ъгъл, но дали е необходимо и дали е удачно ?
Pooh - майстор
georgebg написа:
Тези дни се очератава да правя това упражнение,
спрях се на CW/UW, защото съм взел по-тежичка каменна вата 50мм,а искам да я наредя плътно, и отделно откъм стаята преди ГК ще слагам 19 мм микропореста гума (цялото упражнение е за звукоизолация) , която ще легне върху профилите и ватата, затова UD/CD не ме устройва.

А сега - как се закрепва CW за стената, защото при преградните стени , където най-вече се ползва не се закрепва допълнително по средата, просто защото няма къде. Тук има къде, има и как - за стената с пробиване под някакъв ъгъл, но дали е необходимо и дали е удачно ?
В случаите, когато се гони звукоизолация, се стремим да имаме минимален брой връзки към монолитните елементи. Това е и причината, стенни профили да се ползват за предстенна обшивка при изисквания за звъкоизолация /поне основната причина в България, защото си има някакво оскъпяване/. С тях нито се налага, нито е удачно дори да се мисли за допълнителни закрепвания, не случайно се води "Свободно стояща обшивка". Важно за звукоизолацията е да не пропуснете акустичната лента, която се лепи на UW профилите. Като цяло въпросната обшивка се прави по-лесно и по-бързо, но пък е малко по-скъпа. Успех с изпълнението.
georgebg - специалист
даа тъкмо и аз търсих и разбрах че CW -тата уж са по-устойчиви на усукване и деформация , затова и са свободно стоящи. Да осигурил съм акустична лента, когато успея да го завърша ще споделя резултата ..
Spokoiniq - майстор
Aз вече завърших стените на студиото, UW стъпват на специални тампони долу и горе, стена от стена се изолират с лента, и освен 5те см 70 кг вата вътре в профила имам по още 10 зад него.
georgebg - специалист
не знам дали правилно съм те разбрал:
UW -тата ще ги лепя с лента на Кнауф между тах и стената/пода/тавана, ватата е 70 кг. , но преди картона аз ще слагам 19 мм. микропореста гума к-флекс...
разстояние между стена и вата не ми се иска да оставям, че конструкцията и без това ми е дебела, евентуално ако се появи заради отвеса или кривини ..

или да оставя разстоянието 19мм между стената и консрукцията и там да сложа микропорестата гума , като по този начин лесно ще пусна и някой друг кабел насам натам :) ...
не знам защото гумата я дават шумопоглъщаш материал и като такъв би трябвало да е откъм източника на шум т.е. по този начин, защото при мен целта е шумоизолация ..
Spokoiniq - майстор
Нормална лента 5мм м/у картон и профил, ако е повече няма голям смисъл.При мен картона е двоен, GKB/GKF, заради разликата в плътностите.най-добрата шумоизолация е вата+въздух, но ако гониш място...както и да е, едва ли правиш студио, поне отвържи UW профилите от таван и стена с дебелата гума отколкото с лента, но пак е въпрос на бюджет.С тампони е най-добре, но оскъпява доста.Пиши на лични ако искаш още някакви насоки, но пак казвам-с малко пари голям ефект няма и не може да има :thumbs: Успех!
ivanpetrov - специалист
"georgebg"
Може да ти помогне:
http://www.youtube.com/watch?v=8mbRxzvzZog

"Spokoinia"
Това ли са "спектялните тампони?"

Прикачен файл

3333333333.jpg
3333333333.jpg (67.14 KиБ) Видяна 5546 пъти
Последна промяна от ivanpetrov на чет яну 19, 2012 6:51 pm, променено общо 1 път.
Spokoiniq - майстор
Petrov, това са вариант за стена, аз ползвам на Danosa за под и за окачен таван

Прикачен файл

Изображение0448.jpg

Прикачен файл

Изображение0243.jpg

Тема "Предстенна обшивка с UW/CW профил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: