• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
ivanovrg - специалист
то ти вътрешна изолация нямаш
до колкото разбирам ГК е лепен по стените без вата
и да го махнеш не виждам какво може да направиш
може би ако измажеш стените отвътре ще има ефект
а след това каквото решиш
VLADO66 - майстор
Махай картона от стените и измажи.
бат Вальо - специалист
А кабелите и тръбите за парното какво да ги правя? Кабелите са много и в шлауфки. По интересното е от къде влиза външен въздух при положение, че кущата е с цялостна изолация. За сега залагам на дупките за фасадните фенери. Друго което си мисля е че изолацията стига до дървената облицовка под покрива, не знам как се казва ... чардак ли е не знам... там между дъските да влиза и после зад изолацията.
VLADO66 - майстор
Викаш елтехник да ти вкара инсталацията във външните стени.а тръбите за парното можеш и сам.
бат Вальо - специалист
Сещаш ли се за какъв филм става въпрос. По-добре да поизкуртя външната изолация и да замажа наново кудето имадупки и пропуски...
VLADO66 - майстор
Ще ти излезе много по-скъпо,особено ако е положена декоративната мазилка.
BobyB - специалист
бат Вальо написа:
А кабелите и тръбите за парното какво да ги правя? Кабелите са много и в шлауфки. По интересното е от къде влиза външен въздух при положение, че кущата е с цялостна изолация. За сега залагам на дупките за фасадните фенери. Друго което си мисля е че изолацията стига до дървената облицовка под покрива, не знам как се казва ... чардак ли е не знам... там между дъските да влиза и после зад изолацията.
Там при стряхата сигурно влиза въздух, аз затова уплътнявах лично там с пяната, и пак не успях на 100%, тук таме има пропуски та при силен вятър успява да подухва леко от някои контакти...
Също и долния край на изолацията трябва да провериш при цокъла, около прозорците и скобите на улуците (аз там също имам малко утечки).
бат Вальо - специалист
Ти май си на моя хал :-D и при мен в долната част на изолацията имаше дупки щото пътеките улегнаха с по 1 СМ и се отвориха цепки, но тях запуших с пяна. значи от стрехите ще е ама не знам как ще стигна там
npnconstruction - специалист
По всяка вероятност се получава силен термомост от недобре изпълнената външна топлоизолация. Най-вероятно говорим за сторопор 5 см. с най-ниската плътност и на места сигурно не им е достигала топлоизолация и са запълвали с каквото намерят.
бат Вальо - специалист
Абе баш си става дума за течение.
  • 1
  • 2

Тема "Проблемна Вътрешна изолация???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: