• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравейте,
до сега доста четох из форума ,но не намерих това, което ме интересува.Става дума за това ,че реших да усвоя балкона пред хола.Реших да стане с сухо строителство:метална рамка с вата и гипс фазер над бетонния парапет и отстрани към съседите и втора рамка с вата и гипсфазер отвътре на парапета.Апартамента е среден ,западно изложение.Въпроса ми е дали е достатъчна изолацията отвътре на парапета?Дали няма да се появи конденз между бетонния парапет и металната рамка с вата?Трябва ли между парапета и рамката да слагам нещо?
prascho - майстор
Как си го представяш бетонния парапет спрямо металната конструкция за гипсфазера за да ти отговоря точно?
От вътрешната страна на парапета да се направи рамката.И дали трябва да се сложи нещто между тях?
prascho - майстор
Задължително, иначе ще ти се стича в този участък/процепа/ вода. Може да се сложи /сега е модерно/ перваз от ПВЦ, който да изкача над парапета.

Втори вариант е чрез запълване на фугата с пяна, хидроизолация върху хоризонталната част на парапета и поне 20-на см вертикално върху гипсфазера, отгоре гранитогрес под лек наклон да изтича и задължително зъбче напред за да не се стича водата по парапета.

Навярно гипсфазера ще шпакловаш с мрежа и лепително-шпакловъчна маса? Прозорец няма ли да има ? Ако има в металната конструкция ли ще бъде разположен? Не забравяй финишната мазилка положена след шпакловката /тя е хидроизолация/ както и пароизолация откъм вътрешната страна след като си положил ватата.
Ще направя снимка и някакъв чертеж за това какво искам,за да може да се дават конкретни съвети и предложения
Някой да да ми каже как се качват снимки?
Това е въпросният бакон.С едностранно защтриховане е това ,което е в момента.С двустранно което ще се направи.

Прикачен файл

balkon2.jpg
balkon2.jpg (62.71 KиБ) Видяна 4791 пъти
Благодаря Velsi.Тъкмо го прочетох и го пробвах.
А ето вече и снимка.

Прикачен файл

balkon3.jpg
balkon3.jpg (116.28 KиБ) Видяна 4783 пъти
  • 1
  • 2

Тема "ТЪРСЯ СЪВЕТ ЗА УСВОЯВАНЕ НА БАЛКОН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: