• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
nnikbg - специалист
Здравейте майстори,
Мисля да изолирам външната стена с вата и ГК и да скрия тръбата зад ГК.
Въпроса ми е какъв профил да използвам за връзката в т. 1 между двата листа ГК и в т.2 към стената.
Благодаря предварително за съветите!

Прикачен файл

DSC01.JPG
DSC01.JPG (123.09 KиБ) Видяна 5525 пъти

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (26.06 KиБ) Видяна 5525 пъти
hkoko - специалист
Мисля ,че две вертикални УД ще ти свършат работа.
saksko - помощник
аз не бих направил предстена без уд кум стената от дясно въпреки че има вариант да сложиш цд кадето мислиш да завършиш ..бих го направил така : слагам си 2 вертикални уд-та на стената около трабата (малко не виждам как би ги подкривил на 45 градуса имайки на предвид че стената е тухла и като ги удариш с чука ще откачиш профила) и просто ги свързваш с гипс картонени бленди след което си слагаш на вече готовата кутия окрайчващият профил уд за предстена .. само да ти споделя че когато ватата се намокри мирише на мърша ..
The_FAN - специалист
saksko написа:
.. само да ти споделя че когато ватата се намокри мирише на мърша ..

Само да те попитам.. ти само един вид вата ли познаваш ?
И защо да се мокри?
И като се намокри - да речем теч от тръбата (мръсната) на теменужки ли ще мирише без вата ?
Пък и да се намокри ватата ще отиде и картона и ще се прави пак...та какво като мирише ме чопли пак....
С две думи не се обиждай а давай някакви по-смислени мнения
saksko написа:
..(малко не виждам как би ги подкривил на 45 градуса имайки на предвид че стената е тухла и като ги удариш с чука ще откачиш профила)..
Е това си го бива например ! Но има и дюбели за тухли 4-ки та има решение за УД-то
todor_velikov - специалист
що не го иззидаш с газобетон? :?
ама като гледам май цялата баня ще е с гипсокартон,ако е така прави с него .
nnikbg - специалист
Зидарията е доста равна затова по другите стени смятам да налепя ГК деректно на тухлата без рамка.
Това за итонга е идея но стеничката ще стане 60 см, а аз искам 50 см. и ще изляза доста на пред.
Това УД в т.1 как да го хвана за стената с директен окачвач ли :? ...
hkoko - специалист
За захващането на УД-то влез в първия срещнат магазин за крепежни елементи и си купи по-дълги дюбели за кухи тухли който да отварят/намачкват след втората преграда на тухлата.Ако тухлата се "пръска"като пробиваш дупчи само на въртене без удар.Направи точно каквото ти обясних и ти гарантирам ,че ще извадиш дюбела ама заедно с тухлата от стената.
Затози дюбел става въпрос:
http://www.steeldesign.bg/bg/marki/tool ... 1&select=1

images.google.bg...
БАШ МАЙСТОР - специалист
до колкото те разбрах искаш да прикриеш тръбите със стена /45` На основните ? ако е така ,направи първо стените ,и си сметни размера на плочките ,пък тогава смятай 50 см.,Чупка която може и да я лепиш без профил. Я обясни ,какво ще е там казанче с биде?/душ?за мене трябва да викнеш водопроводчика да си преработи системата, доста глупаво се е получило, ако може напиши на снимката кое за какво е и сам ще почнеш да се смееш :lol:
nnikbg - специалист
Пишете ако е тъпо, то май ще се получи за друг раздел ама.......

Прикачен файл

D1.JPG
D1.JPG (132.37 KиБ) Видяна 5173 пъти
hkoko - специалист
По-добре вградено казанче под бойлера
  • 1
  • 2

Тема "Как да скрия тръбата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: