Монтаж, топло и звукоизолации.
doksi - помощник
Реших да направя вътрешна топлоизолация на външните стени на спалнята-предстенна обшивка с вата и гипсокартон."Майстори"ме убеждават,че няма нужда от рамка с хоризонтални профили UD ,а само вертикални CD закрепени на стената с дюбели.Има ли подобна практика ?Прочетох всичко по темата в сайта и форумите,но такова нещо не намерих.
Моля за компетентен съвет,защото май става въпрос за мързел . :?:
tokuro40 - специалист
Рамката от уд профил е задължителна :lol: а който казва че става без уд не е в час
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/pred ... shivki.pdf
Чудя се ... и тук ли няма да прочетеш отговорите :wink:
rosen petrow - помощник
колегата е прав, без уд нестава
Pooh - майстор
Всъщност, истината е че става ... дори и без CD става - ползват се примерно летви. Но вкарването на всичко в ниво е МНОГО по-трудно. Системате е измислена И за улеснение на монтажните работи. Личният ми съвет, като човек опитвал достатъчно "галимации" по отношение на Предстенната обшивка - четеш от пуснатия по-горе линк и го правиш както е написано - едно че е по-лесно и другото е, че доколкото може да има някакво спестяване на материал - то е минимално.
Обобщавам, защото май неясно го описах - може, но не е препоръчително.
srceko74 - специалист
модерирано:leonardo_vd
Писането на кирилица е задължително
Matchless - специалист
srceko74 определено много му помогна:)
Естествено ,че най добре е да се спазва технологията на монтаж,но като всеки майстор и аз съм попадал на обекти изискващи импровизация и въображение за да се направи немислимото..."Побългарявал" съм конструкцията и не съм слагал УД-та просто защото е нямало къде да ги хвана...на земята е било разкъртено и е нямало все още замаска а на тавана се е падало на ръб или арматура или нещо друго и е нямало възможност ....Та просто добавям по още един директен окачвач непосредствено до земята и тавана и с тях компенсирам липсата на УД...
ppeettiioo - специалист
Аз го направих така

Прикачен файл

DSC00064.JPG
DSC00064.JPG (53.75 KиБ) Видяна 22008 пъти

Прикачен файл

DSC00065.JPG
DSC00065.JPG (38.41 KиБ) Видяна 22008 пъти

Прикачен файл

DSC00068.JPG
DSC00068.JPG (65.2 KиБ) Видяна 22008 пъти

Тема "Конструкция за гипсокартон?" | Включи се в дискусията: