Монтаж, топло и звукоизолации.
Pooh - майстор
@n_a Приемам облога ;)
@subzero Имаш ли под ръка прозрачен маркуч? А нивелир поне?
С маркуча е най-точно - пълниш го с вода и го запушваш хубаво (добре е да има 10-20см. празни), викаш някой да държи 2-та края на височина поне 167см., махаш тапите и ти се пускаш НАДОЛУ по навития маркуч да проверяваш за останал въздух. Когато приключи проверката, мериш от горният край на всяка врата примерно ... 116 см. (би трябвало да е на достатъчно удобна височина) и драскаш една чертичка. сега вече се включва и помощника - изпращаш го с единият край на маркуча при едната врата, а ти отиваш с другият край при другата. Слагате маркуча, така че нивото на водата да съвпада с чертичката. Важно!!! - само единият гони чертичката, другият седи и гледа умно. когато нивото на водата съвпадне с чертичката се проверява другият край, ако и там е съвпаднало - БИНГО, имате 2 врати монтирани на едно ниво. По същият начин се проверяват и другите ;)

А сега специално по въпроса, нормално е да имаш разминавания в нивото на пода, да се излее бетон на точно ниво е скъпа и трудоемка процедура, малко хора я правят и то най-вече защото не им се занимава. 5 см. денивелация си е бая, но така или иначе се залага 5см. замазка ... просто някъде ще е повече, на други места по-малко. Отделно, ако няма да имаш никакви комуникации по пода, можеш да я пуснеш (замазката) на минималното ниво и разликата до балконските врати да се оформи с праг. И пак ще напомня за подовите настилки - при тях също има разлики в дебелините. Помисли върху всичко и като ти се проясни крайната цел - обясни има ли все още проблем.

@n_a Как се справям с бирата за сега? ;)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Приближаваме се до верния отговор (нищо, че загубихме въпроса).
Да, точно както се взема ниво за таван. Нооо! Не с бира (крив резултата). С вода.
Та, след като вземеш ниво във всички помещения (прехвърляш мярка от стая в стая), виждаш дали праговете (образно казано) на вратите, съобразени с различната дебелина на бъдещите подови настилки (теракот е по-дебел от ламинат....), са наравно. Ако, тези 3-8 (какво лли е това!?) сантиметра разлика все още ги има, си викаш дограмаджиите обратно и провеждаш сурова и безкомпромисна оперативка с тях. Може и болезнена.
Днес като сменят времето това по-малко или повече бира значи?
Pooh - майстор
Бирата винаги отива само в увеличаване на количеството ... поне в Старата гора е така ;)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Pooh, докат го напишеш, той си призна, че знае. Случва се. Но не се даваме, ще повъртим още касата бира!
Впрочем, аз не ти разбрах обяснението, а от години работя с воден нивелир.
Последна промяна от n_a на съб окт 25, 2008 7:48 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Да бе, ама ако имаме по-малко време, да почнем по-отрано, си мисля аз.
subzero - специалист
бирата е за мен :) а по въпросите ти съм помислил. смятам да правя пода както е показан във форума с гипсофазер и за пусна тръбите за парното под него! на самите врати си е оставен праг и ако го направя с по малко ниво например там кадето разликата е 8 см ще стане малко висок прагът :sad: а на мен не ми се иска да ти кажа често! утре ще видиш снимките и ще кажеш какво да правя! благодаря все пак за отг :)
subzero - специалист
ето и обещаните снимки :) за съжаление с малко лошо качество :sad: тежи които са с ПВЦ дограмата са от към терасата а дървената е входната за етажа! сега очаквам вашите мнения :)

Прикачен файл

DSC00661.JPG
DSC00661.JPG (34.58 KиБ) Видяна 4918 пъти

Прикачен файл

DSC00662.JPG
DSC00662.JPG (28.93 KиБ) Видяна 4918 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (70.48 KиБ) Видяна 4918 пъти
Pooh - майстор
subzero написа:
бирата е за мен :) а по въпросите ти съм помислил. смятам да правя пода както е показан във форума с гипсофазер и за пусна тръбите за парното под него! на самите врати си е оставен праг и ако го направя с по малко ниво например там кадето разликата е 8 см ще стане малко висок прагът :sad: а на мен не ми се иска да ти кажа често! утре ще видиш снимките и ще кажеш какво да правя! благодаря все пак за отг :)
Така, да се опитаме да обобщим - тръби за парно=2см. + сухия под с гипсофазер=поне 4см. + подова настилка=минимум 2см. И колко стана всичко - 8см. А на теб това ти е най-високата част, дори да приемем, че може да се свалят 2 см. от разни магарии, пак цялостноостава 6см. ... помисли си пак кое как ще бъде. Почитател съм на сухите подове, но в случая може би е по-добре да минеш на стандартна замазка, която да покрие само тръбите за парното. Една саморазливна замазка и някакви тънки подови настилки - иначе подрязваш вратите ;)
subzero - специалист
ама нали се сещаш за да направя пода със саморазливна замазка 8 см колко пари трябва да хвърля за смес :-D а и ще падне голяма тежест върху самата плоча! аз маи вече заради това се спрях на сух под. по евтино, по чисто и по бързо :)
Master_Kenobi - V.I.P.
Pooh написа:
...но в случая може би е по-добре да минеш на стандартна замазка, която да покрие само тръбите за парното. Една саморазливна замазка и някакви тънки подови настилки - иначе подрязваш вратите ;)
Така си е. Само дето на "подрязване" подлежи входната врата и пак е съмнително, че ще стане добре.

Генералната грешка е, че си поръчал и монтирал вратите преди да се изпълнени подовите замазки. Защо, не мога да си обясня. Както и да е, минало...
За съжаление от снимките малко неща се изясняват.
subzero написа:
но на терасите вратите са ми ги оставили с разтоятие от 3-8 см от плочата в различните стай
Има ли такава врата с 3 см. просвет? Има ли други вътрешни врати освен входната? Монтирани ли са? Защото те са проблемът.
С ПВЦ-вратите според мен нямаш проблем, ако показаният просвет е 8 см от касата (прага на вратата). До крилото има още около 5 см. Тоест: 8 + 5 - 1,5 = 11,5 см. Ако има ПВЦ-врата с просвет 3 см. се получава 3 + 5 - 1 (1,5) = 7-6,5 см.(около).
Би могъл да събереш в тази височина замазка с инсталации и подова настилка. 1-1,5 см е разстоянието, което ще остане от крилото до крайната подова настилка. Вече ти решаваш дали ще правиш по-трудното - във всички стаи това разстояние да е еднакво, или ще приемеш "компромиса" да е различно в различните стаи.

А входната врата си е за демонтаж. Вижда се, че е масивна дървена, но не се вижда дали касата е "стъпила" в момента на пода или виси във въздуха. Смятам, че не можеш да я опазиш от мокрите процеси, които предстоят на пода и влагата може да тръгне по касата и да я прецака. Даже със сигурнаст ще стане така.
Моят съвет е да я демонтираш, да си направиш замазките и дори настилките, и тогава ако може да се събере в останалия отвор (гледай да може като правиш пода) я монтираш. Ако не може, смятам, че с ел. ренде може да се намали касата и крилото достатъчно за да влезе в отвора.

Тема "дайте съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: