Монтаж, топло и звукоизолации.
svetliopi44 - Чирак...
Катоя пипаш цапа ли??? ...
И каква шпаловка искаш да правиш (гипсова,колоркит и тн) ,ако е само бояджийска значе перкаш с колоркит преди това правиш една смес .... 1л. безир, 1л. блажна боя (ефтина) 1л.разредител. (мирише адски) и минаваш с мечето .. след исъхване си готов за шпакловка ...,ама пак казвам това е начин за т.н. бояджийска шпакловка. Ако ще исправяш криви стени трябва да я свалиш.
rendo - специалист
малка идея:

шкурка 40 или 60 нашкурваш я хубаво - така не пада на 100 % но пък имаш много места със стабилна основа.

Ако шпакловката след това ще ти е с колор кит грундирраш с обикновен дълбоко проникващ грунд и след това действаш със шпакловането.

Ако ще изправяш стени слагаш боро контакт при по специфични случай боро контакт+теракол.
dancherry - напреднал
Благодаря за мненията. Стените са минавани два или три пъти с вар и мисля да намокря, да ги надера с телена четка, да мина с грунд и после шпакловка.
BREAKER - специалист
dancherry написа:
Благодаря за мненията. Стените са минавани два или три пъти с вар и мисля да намокря, да ги надера с телена четка, да мина с грунд и после шпакловка.
Много правилно си се ориентирал! :thumbs:
pif4o - специалист
Аиде и пак да не пускам нова тема ще питам тук щото при мен е същото като при колегата :) Не искам да изправям стени, искам просто да ги шпакловам че да станат по гладки че сега са като на снимката по в началото на темата. Дали ще мина без стъргането с телена четка не за друго ами са 4 големи стаи и коридор всичките на вар и ако тряя и да ги стържа, от сега виждам как ще се пенсионирам в стъргане, де да имах пари за майстор да си платя и да ми напраи сичко ОТ-ДО ама в тая пуста криза :( слоя от вар не е дебел варосван е макс 2 3 пъти и няма никъде места дето да си личи че варта се е надигнала или ще се люпи. Ще мина ли метър само с някъв грунд и колор кит или нещо друго ако има по подходящо за такъв тип шпакловка (не съм много наясно какво трябва да си купя) ама едната стая не я ползваме за сега и ще тренирам на нея докато се науча а после в другите, ще ми е като чернова демек:lol: Мисля че последно когато е варосвано слагахме С200 във варта ако това има някво значение.
asinka - специалист
Мисля, че от голямо значение е само това какви са били помещенията.
В смисъл-ако е било кухня, стените са мазни и е наложително да се надраскат с четка.
В противен случай, от опит казвам-не е нужно!
Погледни това:
Изображение

-нашият случай е точно като твоя, и не сме драскали с нищо.
Никъде не ми тропа и лопа, и няма намерение да се откъртва.
Още снимки можеш да видиш тук от нашите, в ремонта на хола.Навсякъде положението е такова- груба вар, а след нея шпакловка.
bisplus - специалист
Ако ти е нисък бюджета а варта е на дебело но е здрава и не е надигната никаде може просто да вземеш шкура 150 да загладиш стените, после грунд и боядисваш. Пробвай с шкурка и ще се убедиш, че става като финна шпакловка.
pif4o - специалист
Не, не е било кухня :) спалня и дневна са били не е пушено даже вътре. Начи да разбирам че ще мина по леко, мнооо ме мързи да се задълбочавам :-D а ти с какво шпаклова, с кое ще ми е наи-лесно като материал?
pif4o - специалист
bisplus написа:
Ако ти е нисък бюджета а варта е на дебело но е здрава и не е надигната никаде може просто да вземеш шкура 150 да загладиш стените, после грунд и боядисваш. Пробвай с шкурка и ще се убедиш, че става като финна шпакловка.
А.... а..... аааааа............ те тва е още по добра приказка , златна ти уста :) тва задължително ще пробвам преди да се заема с шпакловка. Златен си !!! Като гледам стените си мисля че ша стане. Бюджет има ама от тва състояние дето я почвам з акое по напред , дограма ли, под , ли стени ли , мебели ли мани бегаи , за двора да не говорим :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да си сигурен, че е вар. Щото да не е винервайс.

Тема "Стени, боядисвани с вар." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: