Монтаж, топло и звукоизолации.
тонито - специалист
n_a написа:
Не съм ти колега.
а къв си ми?
housedoktor - майстор
Аз за това питах колко е голям участъка Ако е малък -шприцване Ако е средно голям :Вземам циркуляра нагласен да реже около 13 мм ,о4ертавам квадрат или правоъгълник с правилна форма до солиден участък.Отделям парчето.После има няколко опции б зависимост растоянието до стената.Ако растоянието е малко -третирам правилно основата(защото проблемае от нея).При необходимост и място-захващам с дюбели и лепило ново парче гипсокартон.това е новата основа върху която лепя . може да се направи и конструкция-поставят се масимално дебел шперплат от краи до краи като е захванат с винтове отзад на здравите панели По средата се укрепва с подходящи подложки за да не хлътва.После се изрязва парче нов гипсокартон с размера на отстранения и се завива към шперплата.Има и други вариации на тази тема Абе ще драсна схемичка

Прикачен файл

гк (Small).JPG
гк (Small).JPG (22.2 KиБ) Видяна 6642 пъти
Matchless - специалист
Малки дупки и пръскаш с полиуретанова пяна за лепене на топлоизолации.
yakinceto - специалист
toni , n_a ne e твой колега той е малък градски театър зад канала ,може и от мъжки ,може и от женски род ,може и от среден :oops: все ми е тая .но бая теми прецака и много хора изгони ,но толерация :-D
Дано да не стане спор ,айде модераторите трийте дядо стефчо пак ще е виновен!
тонито - специалист
yakinceto написа:
toni , n_a ne e твой колега той е малък градски театър зад канала ,може и от мъжки ,може и от женски род ,може и от среден :oops: все ми е тая .но бая теми прецака и много хора изгони ,но толерация :-D
Дано да не стане спор ,айде модераторите трийте дядо стефчо пак ще е виновен!
абе незнам дали е в "цикъл" или е е ....... ама все пак това си беше приятелско (дрожолюбно) отношение от моя стана.Не може да се реагира така нали?Къде е етиката?
Благодаря, на всички. Проблема е в основата (бетона), разпробих картона, грундирах, сложих винтове с дюбели и лепило, та ще видим какво ще стане и колко време ще държи.
maxuel82 - специалист
Matchless написа:
Малки дупки и пръскаш с полиуретанова пяна за лепене на топлоизолации.
Имам приятел който работи гипсокартон в Англия и той ми каза че ако си слагам гипсокарон да го правя по следния начин: Слагам 4 или 6 топки лепило на листа гипсокартон изправям го и си го нивелирам :idea: след това продължавам докато свърши стаята?на другия ден пробивам и инжектирам пяната само че ми каза че те работели с пяна специално за лепене на гипскартон но аз мисля че ще става и с обикновена полиуретанова пяна защото залепих едно парче 60х80см на една стена и после неможах да го отлепя става много здраво :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Струва ми се, че не е до здравина на залепване, а примерно, до раздуване.
maxuel82 - специалист
n_a написа:
Струва ми се, че не е до здравина на залепване, а примерно, до раздуване.
Да съгласен съм но нали затова се чака да стегне лепилото и чак тогава се инжектира пяната :? А и тя ще се разширява накъдето и е лесно т.е. настрани по кухините защо трябва да го надува навън :? :? НЕ СПОРЯ но така мисля :!: А сега има една розова пяна на "ЦЕРЕЗИД" която е специално за лепене и то на стиропор за външна изолация! Та си мисля че щом лепи стиропора без да го надува трябва да няма проблем и с гипсокартона :?
detelin - специалист
изрязваш отлепеното и лепиш ново парче на мастар с другия картон е единия вариянт може преди това да грундираш бетона с бетонконтакт . 2 ри вариянт е дупки на картона и шприцване на лепило .3 ти вариянт не много удачен и скъп има стециялна пяна за гипсокартон пак дупки около отлепеното място и много внимателно се шприцва вътре .

Тема "разлепен гипскартон, с какво да го залепя ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: