Монтаж, топло и звукоизолации.
Pooh - майстор
ori75 написа:
Имам подобен проблем с монтаж на 2 врати. Мислех да го направя с UA профили но чета, че не се препоръчва заради монтажа на вратата. Едната врата е със стъкло 1 см. което ще я утежни. Въпроса ми е, не се ли монтират вратите само с монтажна пяна? Предложете някакво решение.
Ще я утежни колко? За UA100 изпълнение, производителите дават до 100кг. тегло на платното на вратата (касата не влиза никога в сметките за тегло, понеже тя самата е стъпила на пода и се явява конструктивен елемент). В даденият от теб чертеж, мисля, че може да се реши и като се хване касата, защото все има нещо твърдо, което да държи толкова люшкащо се стъкло, директно за монолитната стена зад обшивката (това е ако не може да се сложи UAпрофил).

Прикачен файл

teglo_vrata.jpg
Табличка с допустимо тегло при различните изпълнения
teglo_vrata.jpg (15.42 KиБ) Видяна 5390 пъти
ori75 - напреднал
аз UA смятах да сложа но pesho и housedoktor не го препоръчват заради трудности с монтажа на вратата но немога да разбера какви са те. Вратата не се ли монтира само с монтажна пяна?
Pooh - майстор
Стъклена врата, едва ли ще се фиксира с пяна - касата е по-особенна. Но иначе - няма проблем да се използват самонарезни винтове с подходяща дължина. Профила е просто от дебела ламарина ... 2мм наизуст да кажа.
pesho - специалист
ori75 написа:
аз UA смятах да сложа но pesho и housedoktor не го препоръчват заради трудности с монтажа на вратата но немога да разбера какви са те. Вратата не се ли монтира само с монтажна пяна?
ori75,давай тогаз със UA-профили...тъкмо после ще пишеш отзиви какви са "+" и "-",колко ти е струвало и как си използвал самонарезните винтове :? ..монтажната пяна е само за запълване на кухините-не разчитай само на нея да си фиксираш вратата..
Pooh - майстор
Колега pesho,
Всъщност, казва се "монтажна пяна", точно защото е за монтиране - интериорните врати си се монтират масово само с пяна. Доколкото разбирам аз обаче, проблемът е във втората врата - стъклената. Просто на стъклените врати касата е много малка и освен това и теглото им ги прави неподходящи за друго решение, освен UA профил. Ако цената е солена, предполагам, че може да се замести с подходящ студеноогънат П профил, но в никакъв случай само дървена гредичка, най-малкото няма как да се фиксира толкова здраво в пода и тавана, като метален профил. За използването на самонарезни винтоне, чак се учудвам че правиш въпрос ... мислех, че се занимаваш със сухо строителство, там без самонарезни рядко се минава. Като цяло, използването на подходящи крепежни елементи е ключов момент във тази работа.
Matchless - специалист
На мен ми се струва, че е без каса тази стъклена врата.Механизмите са на тавана и пода само, а самата врата е стъкло по точен размер на светлия отвор.Ако е такава няма какво да се мисли по нея.:)Но дори и да е с каса от най голямо значение е какще е прихваната към тавана и пода пак.
ori75 - напреднал
Всъшност вратата не е изцяло стъклена а само по средата, има дървени ивеци около 15 см които даржът стаклото. Но тя е 2,5 м висока и незнам колко тежи но ако е 40 кг. примерно колко е силата която ще понесе картона при затръшване ( ОТ РАЗГНЕВЕНА СЪПРУГА НАПРИМЕРНО). :?
pesho - специалист
Mr.Pooh,аз не се занимавам със сухо строителство-аз съм го измислил..така,че не ми обяснявай кое е ключово и кое не-ти явно не си и опитвал да захванеш ГК към UA-профил,макар и със самонарезни винтове...а пък щом не можеш да си представиш как ще стане с дърво в CW-то (човека дето е лаик разбра) взимай бележника и сядай до vidrata да си записваш лекциите ми...
http://www.grapheine.com/bombaytv/index ... b7e5f490fb
P.S.Тя пяната монтажна,ама никой не си монтира мивката с нея,нали..и някой кат си спести 5 видии или пирона мисли,че е прецакал клиента и е спечелил повече..
Pooh - майстор
pesho написа:
Mr.Pooh,аз не се занимавам със сухо строителство-аз съм го измислил...
Не си личи, да ти кажа честно... Със самонарезни винтове съм ловил конструкция за стоманени греди, така че ти не ми обяснявай кое може и не може да се хваща с подходящи крепежни елементи. Системата с дървена греда е свързана задължително с CWпрофил и от там и наличие на UWпрофил - усложняване на конструкцията, докато UA е самостоятелен елемент - върви с планки за захващене в тавана и пода ... но какво ти обяснявам - ти си измислил системата, би трябвало да го знаеш. CW профил за оформяне на каса за врата, без значение дали ще има или няма да има дървена греда вътре, се допуска /разрешава, изпълнява/ САМО при леки врати - до 40кг. тегло на крилото. Това също би трябвало да ти е добре известно като откривател на системата за сухо строителство.

Има каси в които не може да се коват пирони, защото са с финишно покритие, ти и там ли биеш по няколко рапидки за здравина? Монтажната пяна е за монтаж на дограма, не е нормално да се дават такива примери ... по тази логика - никой не си лепи мивката и с теракол, дали да почнем по някой пирон за здравина да ковем на плочките?
ori75 написа:
... колко е силата която ще понесе картона ...
Картона - николко ... почти, натоварванията се понасят от конструкцията и за това е важно да бъде подходяща за даденият случай. Дай повече параметри на вратите - тегло, вид, размери и точни размери на чертежчетата и всеки да си каже мнението, пък ти избирай :wink:
Matchless - специалист
Когато правя отвори за врати от двете страни слагам снадени cw в cw профили (освен ако ми е казано да не слагам:) ) и става доста стабилно.Правил съм и с uw отвори за врати(също и конструкции за скрити казанчета с хванато за стената клекало), на тях монтирахме кнауф врати за ГК, при него няма мърдане(самонарезните си хващат без проблеми в профила).Един път и с изцяло дървена концтрукция съм правил.

Тема "Може ли някой да помогне с избор на материяли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: