Монтаж, топло и звукоизолации.
ДРАГОМИР - специалист
Точно това ми деше идеята . :)
Pooh - майстор
А защо е необходима тази безсмислена операдия, при положение, че има измислено решение за денивелации до 12 см.? Ако идеята е за здравина - дай да го правим със стоманени профили и електрожен тогава ... Ако е спестяване на пари, това е друг въпрос и е индивидуално решение. Според мен не си заслужава спестяването на 5лв. за играчката в която се вкарва неопитен човек.

На майната - човек, истината е, че каквото и да сложиш отзад, когато почукаш на стената, ще се чува че е гипсокарто/гипсофазер. Сложи си вата за собствено успокоение, или стиропор, както казва kokopi4a, но не разчитай да звучи по същият начин, като монолитна стена. За здравина не се притеснявай - няма да ти изпопадат плочките. При двойна обшивка се намалява кънтенето, но и се оскъпява крайният продукт ... ти си прецени.
ДРАГОМИР - специалист
----------------------------------------------------------
Последна промяна от ДРАГОМИР на чет окт 15, 2009 4:52 pm, променено общо 1 път.
kokopi4a - специалист
При варианта които му предложих да направи пълнежа с стиропор и да е на равно със СД-то и след това тънко лепило с грбена ,гарантирам че тропането на кухо сте намалее поне на 50% а здравината ще се повиши доста. Въпроса е че отиват още пари за лепило и стиропор,но до колкото разбирам човека си го прави сам и има някакви опасения,така че замисли се по този вариант.Аз лично съм го правил и то в къщи преди 4 години и до днес няма проблем.
kokopi4a - специалист
[quote="ДРАГОМИР"]Съгласен съм но тогава трябва сложи по нагъсто CD та та.

ако го прави по начина които аз предложих ,няма нужда да са на гъсто.картона става като лепен,СД-то е само за невилация ,а стиропора е за да спести много лепило и да няма кухини никъде зад картона.
alexb - специалист
Сложи си най-обикновен зелен гипс картон на два пласта, зад него камена вата, хидроизолирай го с подходящи материали за гипс картон, и това нещо ще ни надживее!
Pooh - майстор
ДРАГОМИР написа:
Съгласен съм но тогава трябва сложи по нагъсто CD та та.
До колкото разбрах това е стена във бана която ще се облича със плочки. Ти ли ще отидеш да му ги смениш когато се напукат.А може и да греша. :)
Ти май не си правил бани ... 60см. е стандартно разстояние между профилите, без значение от помещението. При положение, че човека ще си монтира Аквапанел и предполагам ще грундира преди лепенето на плочките, няма да има никакъв проблем с облицовката.
Я сега ми отвори очите на "тънкости" и ми обясни кое точно те притеснява, че от постовете ти даже не разбрах, каква идея предлагаш.
майната - напреднал
Здравейте на всички и много благодаря за съветите.
Може би наистина се презастраховам повече от колкото е необходимо,но все пак стената е от тънък Итонг.
Така или иначе смятам (и аз така си мислех отначало да пробвам)
да пробвам по метода на kokopicha .
Ще пиша за резултата -ако не е скоро значи стената още стои !
Хайде ,благодарско !
dechoоо - специалист
Pooh написа:
ДРАГОМИР написа:
Съгласен съм но тогава трябва сложи по нагъсто CD та та.
До колкото разбрах това е стена във бана която ще се облича със плочки. Ти ли ще отидеш да му ги смениш когато се напукат.А може и да греша. :)
Ти май не си правил бани ... 60см. е стандартно разстояние между профилите, без значение от помещението. При положение, че човека ще си монтира Аквапанел и предполагам ще грундира преди лепенето на плочките, няма да има никакъв проблем с облицовката.
Я сега ми отвори очите на "тънкости" и ми обясни кое точно те притеснява, че от постовете ти даже не разбрах, каква идея предлагаш.
Още повече че е Аквапанел,по тежко е,колкото си спомням,после фаянс...става още по тежко и ако има нещо за монтаж по тая стена...задължително на 40 см
Да,по принцип скарата се реди на 60 см,НО незнам за теб ама аз искам винаги да зная горе долу какво ще е обзавеждането на банята и си преценявам на момента как да я редя.
Matchless - специалист
И аз мисля като dechoоо за този случай-евентуално през 40см профилите и/или директните окачвачи по нагъсто..А окачвачите от няколко години повечето са пълен боклук-тънка мека ламарина и се гънат прекалено лесно.Ако се потърси могат да се намерят качествени и да не се прави изпълнение с парчета цд (директна връзка го наричат по моя край) иначе има директни окачвачи и по 50 см.Друг вариант е с преградни профили нивелирани и прихванати към основната стена щом тя самата не е много стабилна.Едно обаче винаги ми е било чудно...защо е такъв проблем на всички, че стената биела на кухо?Да не би да е хоби на всеки да върви покрай стените и да почуква и да слуша, пък и да е така...какво като бие на кухо:).Освен това като се залепят плочките няма да е толкова глух звука.

Тема "Съвет за стена в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: