• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
schuldiner - майстор
Първо, кой идиот е проектирал спалня до асансьорна клетка? Въобще не й е там мястото!
Второ, мерките против въздушен и ударен шум са коренно различни - не можеш с едната система да заглушиш и двете. Още повече, ограничаването на ударния шум се прави при строежа. Ако не е заложен звукопоглъщащ материал по плочите (на етажите над теб), ако не са уплътнени фугите на ограждащите стени, ако няма амортисьори на твърдите връзки на инсталациите (асансьор, ВиК, парно), просто нищо не може да се направи. За съжаление почти всички панелки, както и новото строителство са изпълнени некачествено в това отношение (е, виждал съм и качествени).
С две думи апартаментът ти е некачествено проектиран и също така построен. Като прибавиш и ненормалните съседи... просто не ти е там мястото и няма файда да опитваш да го звукоизолираш. На този апартамент не му било писано да е жилищен... Ако може да се преустрои за офис, а с наема му да се изнесеш на нормално място, сякаш ще е най-добре.

ПП Мен лично отговорът на Кнауф не ме задоволява. Няма да го коментирам повече.
ППП Идеята за Рамщайн никак не е лоша - индъстриалът е точно това - разнообразие от звуци, които биха могли да погълнат дразнещия шум. Свиква се лесно и дори не е необходимо да е усилен много звукът. Аз спя прекрасно и на траш, но това е друга тема...
SongBird - специалист
Мерси на всички. Отказах се да звукоизолирам. Ще преместя леглото в хола за известно време да видя дали ще ни понесе.
KnauFer - специалист
Понеже съм учил в музикално у-ще ... се сещам че кабинета ,където бяха барабаните ,имаше по стената за изолация от шумът - кори за яица ( от тез хартиените - където се подреждат .. ) ... Отгоре картон .. и така
:mod:
marian1 - майстор
Що толкоз изплашихте човека бре? Я си направи, аз в къщи си имам, с две ръце твърдя: ИМА огромна разлика! В хола и кухнята имам по 5 см вата+ по 2 см въздух + 05 см стиропор - 1 слой Гкартон - в спалнята и детската все още нямам - на етап предстоящ ремонт съм.Когато съм в хола и когато съм в спалнята -разликата е осезаема...успех не се отказвай!
  • 1
  • 2

Тема "Система Knauf W362 Преградна стена. Ще ми помогнете ли..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: