• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
8180 - майстор
Е, ако сега се строи, би трябвало да е с достатъчно външна ТИ.
Тогава отвътре, нещата са по-спокойни - всякак става, но ако слагаш вата - пак по правилата си е най-добре. Има и подробности, но когато се изясни какво и колко е отвън.
Аз не съм фен на такива кухини, но би могло да остане и кухо или да се лепи картонът - това в др. раздел са по-наясно.
daley - специалист
Нека да уточня тогава. Сградата има изолация от 5 см стиропор лепен на топки, замаска с мрежа и отгоре фасадна водоотблъскваща боя. За конкретната стена за която питах, не е външна. Тя е междинна между две жилища, като и от двете страни са кухненски боксове. Дебелината на стената е 25 см.
bobyl - специалист
daley , изясни за себе си какво искаш : температурата от стаята и тази на бетона да се изравнят или да запазиш температурата в стаята . При втория случай слагаш вата =D> , при първия не слагаш вата :?
daley - специалист
bobyl написа:
daley , изясни за себе си какво искаш : температурата от стаята и тази на бетона да се изравнят или да запазиш температурата в стаята . При втория случай слагаш вата =D> , при първия не слагаш вата :?
Още със задаването на въпроса си, съм определил какво искам - да не ми мухляса ватата. От там следва че искам вата и следователно температурата в стаята да е по-висока.
EDI - майстор
Тогава сложи вата каширана с алуминиево фолио.
stenmark - специалист
По горе ти обясниха че ватата не мухлясва.При нея е друг проблема,когато има влага, като се намокри много трудно съхне.Затова за да си спокоен сложи каменна с повисока плътност.
perko - специалист
Аз, определено бих изчакал с ватата, поне 1 година. Все пак има много влага в новопостроено жилище, която трябва първо да се изпари и чак следа това да се слага ватата. Иначе риска е много голям и не си струва. Къде ще се дене всичката вода от новия бетон, като от едната страна е запечатан със стиропор и мазилка а от другата с вата и нанйлон? Във ватата, няма къде другаде. А и при положение, че има външна ТИ и е в кооперация, не виждам особено голям смисъл от вътрешна изолация.
  • 1
  • 2

Тема "Със или без вата при бетонна стена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: