Монтаж, топло и звукоизолации.
Chefo77 - майстор
Фло написа:
Казвал съм го и друг път:гумата е най-подходяща за изолиране на стената от ударен и фонов шум,колкото по-дебела по-добре.Затова атомните подводни лодки са изолирани с гумен слой отвънка.
Те са изолирани за да може като се думнат у някоя скала, вътре да не им писнат ушите :wink:
Бат Иво - специалист
Фло е прав.Най добрата изолация (забравих и името) е пресован текстил (парцали,конци) покрити със слой гума и то май беше полусуров каучук.Лепи се с хелметексово лепило с текстила към стената.Неможеш да си представиш колко много изолира.
Колеги малко по малка изместихме фокуса на дискусията !
Дайте ми конкретни неща !
Да кажем всички казват вата каква -стъклена или каменна !
Колко кг. какви дебелини .
Каква е ролята на този найлон !
Spokoiniq - майстор
Kaменна вата 70кг/куб.м., 10см и поне 5 въздух отзад, едва ли те устройва, за да продължавам нататък :)
volverine - специалист
Spokoiniq написа:
Kaменна вата 70кг/куб.м., 10см и поне 5 въздух отзад, едва ли те устройва, за да продължавам нататък :)
Колега мене устройва, би ли продължил нататък ако обичаш.......
При мен разстоянието е кът ! И обмислям варианта за каменна вата на плочи 110кг на 5 см да я поставя зад гипсокартон но конструкцията ще ми отнеме много ! Някои знае ли дали мога да да залепя каменната вата за картона и с какво ?
boreto1 - специалист
Pooh написа:
Сега Дветебири ще ме светне, каква е шумопоглъщащата способност на гипсофазера, защо е за предпочитане пред гипсокартона, а защо не е за предпочитане акустичната плоскост, тя пък за какво се използва (освен да взима парите на хората) и изобщо всички въпроси свързани със звукоизолацията. Най-вероятно ще се окаже, че не му се обяснява на простаци и ще спре да пише по темата, освен да обясни на някой, колко е прост. Аз ще съм благодарен и на малкото информация, която се изплъзне от един истински специалист и ще я очаквам с нетърпение.
boreto1 написа:
Двоен картон на лепене като между картоните найлон
Айдееее и найлона стана вече звукоизолация ... а лепенето е най-сериозният метод за изолиране на каквото и да е.
Аз се почуствах тъп и май само ще чета, белким се образовам малко.
:prayer: :prayer: :prayer:
Значи първият картон се лепи,слага се найлон(дебел)и винтиш вторият картон като вторият пласт е пожарен демек(демек с фибри) и при тоз случай 30мм.отнемаш от стената ,(найлона отразява звука)Знам го от колега който е доста в час с тез неща
П.П. Форума е Направи сам, но не всяка глупост трябва да се опитва на практика.
Здравейте, нямах време да пиша но сега по същество....Пух не се сърди......но тъй като сме в направи си сам ще започна директно с действащи варианти на предстенни обшивки за вукоизолация.......
Проблема както отбелязва колегата е, че шума който чуваме се пренася по конструкцията / демек по стените тавана и пода / съответно за да изолираме шума трябва да направим стая в стаята.....Доста пъти това е невъзможно ......поради финансови или технически проблеми........КОЛКОТО ПО ГОЛЯМА ПЛОЩ изолираме ефекта ще е толкова по голям.....
Вариант 1
Предстенна обшивка с вата и гипсокартон без конструкция с директно лепене
Използва се каменна вата 110-130кг. Залепва се директно на стената с полиуретаново лепило за топлоизолационни плоскости Времето за добиване на максимална якост на лепилото не е дълго След това се залепва гипсокартона еднослойно пак със същото лепило. Фугите и последващите обработки са стандартни до постигане на строителна повърхност за боядисване.....
Преди време имаше готов продукт гипсокартон каширан с каменна вата........но отдавна не съм го виждал.....казваше се КАЛИБЕЛ
Системата е евтина и работеща ....утре ще прикача графиките и коеф на звукоабсорбция......
Следва продължение.......очаквайте утре
Вариант 2
Здравейте, нямах време да пиша но сега по същество....Пух не се сърди......но тъй като сме в направи си сам ще започна директно с действащи варианти на предстенни обшивки за вукоизолация.......
Проблема както отбелязва колегата е, че шума който чуваме се пренася по конструкцията / демек по стените тавана и пода / съответно за да изолираме шума трябва да направим стая в стаята.....Доста пъти това е невъзможно ......поради финансови или технически проблеми........КОЛКОТО ПО ГОЛЯМА ПЛОЩ изолираме ефекта ще е толкова по голям.....
Вариант 1
Предстенна обшивка с вата и гипсокартон без конструкция с директно лепене
Използва се каменна вата 110-130кг. Залепва се директно на стената с полиуретаново лепило за топлоизолационни плоскости Времето за добиване на максимална якост на лепилото не е дълго След това се залепва гипсокартона еднослойно пак със същото лепило. Фугите и последващите обработки са стандартни до постигане на строителна повърхност за боядисване.....
Преди време имаше готов продукт гипсокартон каширан с каменна вата........но отдавна не съм го виждал.....казваше се КАЛИБЕЛ
Системата е евтина и работеща ....утре ще прикача графиките и коеф на звукоабсорбция......
Следва продължение.......очаквайте утре
Вариант 2
Разгледайте този сайт има доста материали за звукоизолации
http://di-tradebg.com/?cid=65

Тема "Звукоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: