Монтаж, топло и звукоизолации.
todor_velikov - специалист
според мен не слагай картона,а си намери свестен майстор да ти измаже банята,за да нямаш проблеми после :wink:
гипс-а ми се струва че се разтваря от влагата ,а картона да не говорим.така че прецени сам?!
и това за хотелите има голяма истина че ги правят бързо и почти само с гипсокартон.имам познати които правиха такъв хотел и след 3 год целия беше напукан и може да се каже че за нищо не става(хората си избиха парите и доста спечелиха) и затова сам прецени.но моето мнение е да правиш замазка :)
tuninghuman - специалист
todor_velikov написа:
според мен не слагай картона,а си намери свестен майстор да ти измаже банята,за да нямаш проблеми после :wink:
гипс-а ми се струва че се разтваря от влагата ,а картона да не говорим.така че прецени сам?!
и това за хотелите има голяма истина че ги правят бързо и почти само с гипсокартон.имам познати които правиха такъв хотел и след 3 год целия беше напукан и може да се каже че за нищо не става(хората си избиха парите и доста спечелиха) и затова сам прецени.но моето мнение е да правиш замазка :)
ABSOLUTNO

РЕШИХ ГО АЗ ... АМА НЕ НАМИРАМ МАЙСТОР МАМА МУ !!!
stambe78 - помощник
Здравейте, а как ли щеще да е горепосоченият хотел ако беше измазан с вар сигурно през пукнатините може да се вижда от стая в стая.Гипс картонът е идеалното решение за напукани и нестабилни стени, затова е навлязъл масово след поразлюляните сгради след втората световна война.
stambe78 - помощник
а относно устойчивоста на зел. картон не се притесняваи ако е запечатан с хидроизолация.Добре става дори да се зарваря и тераса ако отвън е добре запечатън картонът със силиконова мазилка
pesho - специалист
свободни съчинения на тема ПОБЪЛГАРЯВАНЕ-никва хидроизолация не трябва,а АКВАПАНЕЛ върху зелен борд,а и само зелен ГК е О.К. в баня,както и в кухня... и да не сте посмели да монтирате ГК отвън,пък бил той зелен,син или розов !!!!
hkoko - специалист
свободни съчинения на тема ПОБЪЛГАРЯВАНЕ-никва хидроизолация не трябва
Сигурен ли си в това което си написал?И не мислиш ли,че доста хора в момента ти се смеят :?:
pesho - специалист
не ,не мисля,че ми се смеят,но с едно пояснение....чети целия пост,а не отделна реплика-поне аз останах с впечатлението,че предлагаш на човека да слага хидроизолация върху зеления ГК преди да лепи фаянса,което е излишно-това визирах,като казах,че не трябва..но то се и подразбира и тогава би следвало ти да се опасяваш да не ти се смеят...иначе принципно за хидроизолация в мокри помещения-това е еднозначно,но на пода...на стените,за което всъщност ставаше въпрос,фаянса е изолатора-и то достатъчен...,P.S.не се притеснявам да ми се смет хора дето до вчера са зидали дувари и правят замазка на стена (те може и мазилка на пода да правят ) и не си представят с какво са се захванали...няма как да не ми се смеят,щот в царството на глупаците-умният е смешен....
pesho - специалист
О.К. Благодаря за информацията,ше разуча цялата гама обстойно,но ние малко разводнихме нещата...ясно е,че има 100-ици мат-ли,които са направени да подобрят технологията...моят пост беше за това,че зеления ГК не е необходимо да бъде доп. хидроизолиран при лепенето на фаянс,а самият фаянс ( добре положен ) си е хидроизолатор... както писах преди това по технология се монтира АКВАПАНЕЛ върху зелен ГК,но даже и без него ще бъде о.к.....ако си съгласен с мен да приключваме спора-човека сигурно е готов с банята вече ,пък ние за кво да се чепкаме само ..и sorry ако съм бил груб..чао
hkoko - специалист
Добре.Също извинявай ако съм те засегнал.

Тема "Гипскартон или измазка върху тухли във баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: