• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
всичко в този магазин е долнопробно и не си заслужава да се
masterval - майстор
Колеги, не съм баш лесоспец., но малко съм работил с интериорни врати от испански ламиниран МДФ, внася го Пламен, май единствено той. Та ми обясняваха, как се произвежда този ламинат - ми то с какъвто и материал да подлепиш нещо, ти го "ламинираш". Само дето отгоре се лакира с тип епоксидна смола (същото е и при подовете). Та дали е меламин или фототапет, май няма значение, а за качеството играе само финишното покритие и печене.
Така съм чувал :?
prascho - майстор
Вие май не четете. Питащият иска да сложи минерална вата т.е. да прави скара и да стеснява помещението. Изказването за изложбената зала ми хареса и заставам на 100% зад него. Гледаш, събираш брошурките на фирмите и контактуваш директно с тях.
manobg - специалист
Аз съм слагал от това дето е 8мм ПДЧ и от онова дето е 10мм МДФ. И с двете става хубаво и лесно се поставят. МДФ-а предполагам поради по-голямата си дебелина се огъва по-малко и е доста по-твърд, има го и в повече разцветки но е и около 2 пъти по-скъп.

За да се монтира обаче трябва да си купиш едни пластинки, които са в пакетче по 100 броя и струват 8лв. С тях в пакетчето дават едни пирончета, които трябва да държиш в пинсета за да заковеш. След като си изпочупих пръстите с тях, отидох и си купих 3.5см пирончета и лепих с тях. Хем става по-здраво хем по-лесно а и имаш възможност да обираш кривините с тях като оставяш някои недозабити например.

Имай предвид, че ПДЧ-то, което беше около 7лв за м2 е с дължина 270см а МДФ-а - 260см

Успех
Petyr - специалист
Аз да напомня да се сложи някаква пароизолация между ламперията и ватата.
Здравейте, предстои ми да си правя коридора с ламперия, та в този ред на мисли кое е по-добро според вас ПДЧ или МДФ?
torbalan - Дървен философ
а защо не нормална дървена ламперия???
  • 1
  • 2

Тема "Ламперия ПДЧ от практикер ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: