Монтаж, топло и звукоизолации.
pif4o - специалист
Не не вар си е, 3 слоя поне са, ще пробвам с шкурката, където има кофти места там ще шпакловам , иначе останалото ако стане с шкуркане ще е много добре. Я кажете обаче понеже единия от слоевете на варта (някога когато е боядисвано ) е зелен. След като шкуркам на места може да се покаже тоя зеления слои. После с какъв грунд да мина че като боядисам тези петна да не ми прозират от долу? или латекса е достатъчно плътен че след 2 ръце да не прозира нищо от долу!?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Хах! Задължително грунд.
Май ен си правил такива неща. Мисля си, че най-леко за теб ще бъде
1. Дълбокопроникващ грунд (за заздравяване на основата)
2. Шпакловка (за изравняване), колкиото пъти е необходимо
3. Грунд (за изравняване на попивността)
4. Грунд за изравняване на цвета (ако е необходим)
5. Боя
При тази последователност, минавам с една ръка боя.По 4. може да е разреден латекс.
pif4o - специалист
n_a написа:
Хах! Задължително грунд.
Май ен си правил такива неща. Мисля си, че най-леко за теб ще бъде
1. Дълбокопроникващ грунд (за заздравяване на основата)
2. Шпакловка (за изравняване), колкиото пъти е необходимо
3. Грунд (за изравняване на попивността)
4. Грунд за изравняване на цвета (ако е необходим)
5. Боя
При тази последователност, минавам с една ръка боя.По 4. може да е разреден латекс.
Така е не съм правил , много неща са ми чужди в тази област, иначе съм си сръчко ще се справя зора е веднъж да го направя като хората. Записвам си твоите 5 съвета , и попълвам знанията за шпакловка на варосани стени :) Надявам се някои ден да пусна снимки с които да не се излагам :)
vatan - помощник
В тази връзка искам да попитам за гипсова шпакловка върху латекс - ще държи ли? Става въпрос за тавани, които направо са боядисвани 2-3 пъти с латекс.

Тема "Стени, боядисвани с вар." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: